NaslovnicaVijestiKaka: Želim biti poput njega nakon što odem u mirovinu

Kaka: Želim biti poput njega nakon što odem u mirovinu

Legendarni Brazilac Ricardo Kaka, koji trenutno igra za Orlando City, otkrio je kako planira pratiti stope Zinedinea Zidanea, te se upustiti u trenerske vode.

Kaka otkrio šta želi raditi nakon završetka karijere

Njegov ugovor sa klubom iz MLS-a ističe na kraju ove godine i 35-godišnjak je priznao da razmišlja o odlasku u mirovinu jer više ne uživa u igranju.

U izjavi za Globoesporte on je rekao: “Volio bih biti poput Zinedinea Zidanea. On je prestao igrati nogomet, povukao se na neko vrijeme, zatim je počeo trenirati mlade timove. Mogao bih i ja tako.”

Nakon što je otišao u mirovinu nakon finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, Zidane se vratio u Real Madrid i preuzeo funkciju savjetnika prvog tima 2010. godine i nakon nekog perioda vođenja Castille postao je trener prvog tima, te osvojio dvije uzastopne Lige prvaka.

[su_bonus]

“Da li ću nastaviti igrati? Više ne uživam u igranju nogometa, osjećam bol nakon svake utakmice. Sa 35 godina je teško to ispraviti”, rekao je Kaka.

On je imao nevjerovatnu karijeru u kojoj je osvojio Zlatnu loptu, Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo igrajući za Milan, Real Madrid i reprezentaciju Brazila.

Iako je već u poznim igračkim godinama, još uvijek pokazuje da posjeduje magiju u nogama.

Ove sezone je u dresu Orlando Cityja u 23 nastupa postigao šest golova i podijelio četiri asistencije.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Grad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju...

0
Prema navodima njemačkog časopisa Spiegela, postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti u gradu Leverkusenu odluči nazvati ulicu po španjolskom nogometnom treneru Xabiju Alonsu,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!