NaslovnicaVijestiKako će Chelsea profitirati od Juventusovog uspjeha?

Kako će Chelsea profitirati od Juventusovog uspjeha?

Kako će Chelsea profitirati od Juventusovog uspjeha? Chelsea naime ima komplikovan ugovor sa Juventusom oko transfera Juana Cuadrada, te ukoliko Stara dama osvoji Ligu prvaka i Seriu A, morat će dodatno isplatiti raznorazne bonuse ekipi Chelsea.

Kako će Chelsea profitirati od Juventusovog uspjeha

Chelsea će zaraditi nekoliko milijuna funti ako Juventus osvojio naslov Serie A te ukoliko osvoji Lige prvaka  zbog klauzula u ugovoru o posudbi Juana Cuadrada.
28-godišnjak se preselio u Chelsea iz Fiorentine u transferu vrijednom 23,3 milijuna funti u 2015. godini, ali se nije navikao na život u Premier ligi i Engleskoj. Vratio se je u Italiju prošle sezone, te se pridružio prvaku Juventusu, a Torinska strana uspjela se dogovoriti da će u potpunosti otkupiti njegov ugovor od ekipe koju sa klupe predvodi Juventusova legenda Antonio Conte, ali tek za tri godine.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Chelsea je posudio Cuadrada Juventusu na tri sezone te je za trogodišnju posudbu zarađuje 4,5 miliona funti po sezoni.  Ove sezone bi se taj iznos mogao povećati ukoliko Juve osvoji Ligu prvaka. Dakle ukupni iznos koji bi Juventus trebao isplatiti Chelseau za trogodišnju posudbu iznosi nevjerovatnih 24,5 miliona funti. Za klub koji tako dobro posluje i odrađuje tako dobre transfere, nismo se nadali da će napraviti ovakvu grešku.

>> AC Milan pred realizacijom šokantnog transfera

Možda se u Juventusu nisu nadali da će biti toliko uspješni ovih sezona pa bi za posudbu Cuadrada tako morali izdvojiti prihvatljivih 14,5 miliona funti. Inače, Chelsea nema pravo vratiti Cuadrada sa posudbe, sve dok posudba ne istekne. Veoma čudan ugovor su potpisale obje strane. Za obje ekipe je to bio ugovor sa dvije oštrice. Ko će na kraju bolje proći, ostaje nam da vidimo!


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!