NaslovnicaVijestiKako će izgledati današnje izvlačenje za EURO 2016?

Kako će izgledati današnje izvlačenje za EURO 2016?

Tko je najbolji strijelac Europskih prvenstava svih vremena? Koja je reprezentacija jedina koja je uspjela obraniti naslov? Sve ćete to saznati na današnjem izvlačenju skupina za EURO 2016. godine.

OIR_resizer

Kako će izgledati današnje izvlačenje? Koja je reprezentacija jedina koja je uspjela postići šest golova u finalu? Što je Španjolska 2012. godine uspjela, a niti jedna druga reprezentacija nije? To su samo neka pitanja na koje ćete danas od 18 sati dobiti odgovor.

Ždrijebu će prisustvovati bivši osvajači Europskih prvenstava: Ruud Gullit (Nizozemska, 1998.), Bixente Lizarazu (Francuska, 2000.), Oliver Bierhoff (Njemačka, 1996.), Angelos Charisteas (Grčka, 2004.), Antonin Panenka (Čehoslovačka, 1976.), David Trezegeut (Francuska, 2000.) i Vicente del Bosque (trener Španjolske, 2012.)

Samo su tri momčadi u povijesti uspjele osvojiti Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo u ‘isto’ vrijeme: Zapadnja Njemačka (Euro 1972., Svjetsko prvenstvo 1974.), Francuska (Svjetsko prvenstvo 1998., Euro 2000.) te Španjolska (EURO 2008., Svjetsko prvenstvo 2010.). Španjolska je nakon osvajanja Europskog prvenstva 2012. godine postala prva reprezentacija na svijetu koja je uspjela osvojiti tri velika natjecanja u nizu (Euro 2008., Svjetsko prvenstvo 2010., Euro 2012.). Izvođenje kaznenih udaraca od istog uspjeha dijelilo je Zapadnu Njemačku, koja je ipak poražena od Čehoslovačke 1976. godine.

[su_google_adsense]

Šest igrača pojavila su se na četiri prvenstva: Lothar Matthaus, Peter Schmeichel, Alessandro Del Piero, Edwin van der Sar, Lilian Thuram i Olof Mellberg.

Osam igrača postiglo je hat-trick na Europskom prvenstvu. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je David Villa, koji je tri pogotka postigao Rusiji na Europskom prvenstvu 2008. godine.

Albanija, Island, Sjeverna Irska i Wales po prvi puta su se plasirale na Europsko prvenstvo.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Domaćin je jedina nacija koja je, izuzevši Njemačku i Španjolsku (obje po tri puta), osvojila Europsko prvenstvo barem dvaput.

Porazom od Slovačke u listopadu 2014. godine prekinut je niz Španjolske od 36 utakmica (osam godina) bez poraza. Prije toga posljednji poraz doživjeli su 7. listopada 2006. godine, tada je od ‘furije’ bolja bila Švedska sa 2-0.

Cristiano Ronaldo postigao je 26 ‘euro’ golova, uključujući i one u kvalifikacijama – više od bilo kojeg drugog igrača.

Talijanski vratar Gianluigi Buffon postao je prvi igrač koji je sakupio 50 nastupa na Euro smotri, uključujući i kvalifikacije.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

 

 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!