NaslovnicaVijestiKako je Carlo Ancelotti zbog Zidanea promijenio taktiku?

Kako je Carlo Ancelotti zbog Zidanea promijenio taktiku?

Italijanski nogometni trener Carlo Ancelotti jedan je od najuspješnijih ljudi u svom poslu. U današnjem intervjuu za goal.com, Anlocetti je rekao da je trener Real Madrida, Zinedine Zidane imao velikog uticaja na njega, te da je zbog njega promijenio taktiku u italijanskom Juventusu.

Carlo Ancelotti

Ancelotti je na klupu Juventusa došao 1999. godine i namjera mu je bila da igra u formaciji sa četiri defanzivca, četiri vezna igrača i dva napadača (4-4-2). Međutim, u timu je imao Zinedinea Zidane za kojeg je odmah shvatio da nije kao ostali, da se radi o posebnom talentu sa velikim kvalitetama i mogućnostima.

Nažalost, da promjena formacije u Juventusu Carlu Ancelottiju nije donijela trofeje, no zato jeste kasnije kada je bio na klupi u Milanu.

“Zidanea sam upoznao prve godine u Juventusu i odmah sam shvatio da je fantastičan igrač. Zidane je ključ promjene moga pogleda na nogomet, jer sam prije njega stalno igrao u formaciji 4-4-2, a onda je stigao on.”, rekao je Ancelotti za goal.com

Ancelotti je objasnio i zašto je promijenio taktiku. Kao što znate, Zidane ima velike napadačke mogućnosti tako da nije bilo teško pogoditi zbog čega je Italijan bio primoran za promjenom taktike.

“U Juventusu sam promijenio sistem igre. Takav igrač obavezno mora da bude iza dva napadača. On je bio sjajan nogometaš.”, završio je Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti trenutno je bez angažmana, a na kraju ove sezone trebao bi preuzeti minhenski Bayern jer će Pep Guardiola svoju trenersku karijeru nastaviti u Manhcester Cityju. U svojoj karijeri Ancelotti je trenirao mnogo klubova, a najzvučnija imena su svakako Juventus, Parma, Milan, Chelsea, PSG i Real Madrid. Zinedine Zidane trenutno je trener Real Madrida, a u subotu je u velikom ‘El Clasicu’ slavio protiv Barcelone sa 2-1. No, iako skoro nema nikakvih šansi za osvajanje Primere, Zidane će se boriti za što bolji plasman u Ligi prvaka.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!