NaslovnicaVijestiKako je Chelsea 'preoteo' Mohameda Salaha Liverpoolu?

Kako je Chelsea ‘preoteo’ Mohameda Salaha Liverpoolu?

Mohamed Salah nedavno je gostovao u jednom arapskom TV showu gdje je otkrio zanimljive detalje u njegovoj nogometnoj karijeri, a između toga kako zapravo transfer u Chelsea niko nije očekivao, jer je egipatski igrač trebao završiti u Liverpoolu, međutim kada je stigao poziv od Josea Mourinha sve se promijenilo.

Chelsea

“Liverpool me silno želio dovesti u svoje redove. Pregovori su počeli u oktobru 2013. godine i trajali su već dva mjeseca. Odužilo se to sve jer je Basel smatrao da pondda nije dovoljno dobra. Ja sam cijelo vrijeme maštao o Liverpoolu jer volim taj klub, ali onda mi je zazvonio telefon jedno veče.”, rekao je trenutni igrač Rome.

Salah je rekao kako je Jose Mourinho napravio veliki preokret svojim pozivom kojeg apsolutno niko nije očekivao. Objasnio mi situaciju, te mu saopštio da ga silno želi u svojim redovima. Salah nije mogao odbiti poziv najtrofejnijeg trenera ikada.

“Poziv od Josea Mournha, i taj poziv je sve okončao. Objasnio mi je kako stoje stvari i da me treba. Bio je to dovoljan razlog da odaberem Chelsea, te mi je Mourinho rekao: “Mohamed, ti si dobar igrač, nadam se da ćeš mi se pridružiti u Chelseaju.”, a ja sam to i uraido.”, rekao je Salah u TV showu.

Salah je svoju profesionalnu karijeru počeo u arapskom timu Arab Contractors iz kojeg je 2012. godine prešao u švajcarski Basel za 2,5 miliona eura. U Baselu je odigrao dvije odlične sezone, te prelazi u Chelsea za 16 miliona.

U Chelseaju je imao veliku konkurenciju na svojoj poziciji te je bio primoran potražiti drugu sredinu, a on se odlučio sa Fiorentinu u koju je otišao na pozajmicu. Nakon dva mjeseca u Fiorentini, Chelsea ga ponovo šalje na pozajmicu u Italiju, ovaj put u Romu koja nakon istekle pozajmice otkupljuje njegov ugovor za 15 miliona eura. Ove sezone u Seriji A u 27 utakmica postigao je 11 golova i podijelio šest asistencija.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!