NaslovnicaVijestiKako je najbolji igrač Premier lige pobjegao sa probe?

Kako je najbolji igrač Premier lige pobjegao sa probe?

Riyad Mahrez, krilo Leicestera i novikrunisani igrač godine Premier lige, po izboru udruženja profesionalnih igrača Engleske (PFA), otkrio je kako je svojevremeno otišao sa probe u St. Mirrenu zbog sumornog vremena u Škotskoj.

najbolji igrač

Razvijajući se u jednog od najboljih krilnih igrača Evrope, lako je zaboraviti na skromne početke u nižerazrednim francuskim ligama, a upravo dok je nastupao za klub iz svog rodnog grada, AAS Sarcelles, ukazala mu se prilika da zaigra za ekipu iz elitnog škotskog ranga, St. Mirren, i razumljivo, Mahrez ju je objeručke prihvatio.

Preko agenta Johna Evine, alžirski internacionalac je krenuo put Central Lowlandsa, i sve je djelovalo obećavajuće, dok odjednom jednostavno nije izjurio iz klupskog hotela.

“Krenulo je dobro. Odigrao sam četiri prijateljske utakmice i postigao sedam golova – uništio sam ih. I onda su me držali na čekanju oko dva i po mjeseca” rekao je Mahrez L’Equipeu.

“Bilo mi je dosta. Škotska me izluđivala, bilo je hladno. Stvarno je bilo neprijatno, padao je snijeg, jednog dana je bilo toliko hladno da sam izmislio povredu, samo da bih ranije otišao u svlačionicu.”

“Trenirali smo po snijegu, bilo je zaista hladno. Osjećao sam da sam napredovao. Nije mi bilo dozvoljeno da odem pa sam se iskrao u tajnosti”.

[su_sportingbet]

“Uglavnom, nekoliko dana poslije, moj agent mi je rekao: ‘Riyad, poslao sam ti autobusku kartu, krenućeš odmah do željezničke stanice u Glasgowu a zatim vozom do aerodroma, odakle ćeš uhvatiti let za Pariz.”

Zanimljivo je kako su se stvari preokrenule, Mahrez se 2014. vratio u Veliku Britaniju, potpisavši za Leicester sa kojim je sada na pragu osvajanja šampionske titule, nakon što je u rodnoj Francuskoj nastupao još za Quimper i Le Havre.

Prvu sezonu u Premier ligi završio je sa 4 gola i 3 asistencije na 30 utakmica. U ovoj sezoni, čovjek odluke na 8 mečeva, u 34 nastupa upisao je 17 golova i 11 asistencija.

Riyad Mahrez je jedini igrač u Premier ligi koji je zabilježio dvocifren broj golova i asistencija.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!