NaslovnicaVijestiKAKVA NOĆ NA ANFIELDU: Salah doveo Redse na korak do finala LP!

KAKVA NOĆ NA ANFIELDU: Salah doveo Redse na korak do finala LP!

Mohamed Salah doveo je Redse na korak do finala LP protiv svog bivšeg kluba, fenomenalnom partijom u prvoj utakmici polufinala na Anfieldu, u kojoj je Liverpool slavio rezultatom 5:2.

Roma je odlično započela utakmicu, nije pala pod pritisak atmosfere na Anfieldu. Dodatni problem za Jurgena Kloppa u tim momentima je bila povreda Oxlade-Chamberlaina u 15. minutu poslije čega je na nosilima iznijet sa stadiona.

Već u 18. minutu najbolja šansa za Romu u tom dijelu duela, Kolarov je poslao „bombu“, Karius jedva prstima uspio da je dokači, dovoljno da ona završi na prečki umjesto u mreži. Više od 25 minuta igrača u crvenim dresovima kao da nije bilo.

[su_no1forfootball]

A, onda prva velika šansa, Mane u 29. minutu istrčava sam pred Alissona, ali šalje loptu preko prečke. Par desetina sekundi kasnije Firmino ostavlja loptu Senegalcu, koji je ponovo šalje na tribine. Međutim, te dvije prilike su ujedno bile i znak opsade gola rivala.

Ređale su se šanse, prvo je odličan šut Salaha odbranio Alisson, da bi potom Mane zatresao mrežu. Nije bilo slavlja, pošto je zastavica bila podignuta zbog zaleđa. Firmino je potom sa nekih 20 metara testirao Alissona, a onda konačno gol u 36. minutu. Džeko gubi loptu na sredini terena, ona dolazi do Salaha koji se namješta i savršeno šutira za vođstvo domaćina.

>> Nećete vjerovati kada saznate koliko novca će na raspolaganju imati novi trener Arsenala!

>> Ovaj Liverpool, Kloppov nogomet i Mo Salah zaslužuju finale Lige prvaka!

U 38. minutu Salah odlično izvodi korner, Lovren ostaje sam na petercu i pogađa pečku, udarac Wijnalduma par minuta ranije brani Alisson koji je imao pune ruke posla. Prvi minut nadoknade, Firmino prosljeđuje loptu do Egipćanina, čuvar mreže „vučice“ izlazi daleko, a nevjerovatni Mohamed to koristi da „bocne“ loptu i pošalje je u gol. Ni kod jednog pogotka se nije radovao, kao znak poštovanja prema nekadašnjem klubu.

Napravio je Di Francesco promjenu odmah po povratku na teren, umesto Undera je na teren poslao Schicka. Ništa se nije promijenilo u igri Rome, dok je na drugoj strani Salah odlučio da umjesto golova upošljava suigrače.

Prvo je u 56. minutu asistirao Maneu, koji je uspio da se iskupi za seriju promašaja iz prvog dijela, da bi pet minuta kasnije praktično spojio Firmina sa golom. Brazilcu nije bilo previše teško…

Ni tu nije bio kraj. Milner u 69. minutu odlično izvodi korner, Firmino skače sjajno i još jednom matira brazilskog čuvara mreže. Ings u 75. minutu mijenja Salaha koji dobija ovacije sa tribina.

Nadu Romi, kakvu-takvu, vratio je Edin Džeko u 81. minutu. Dejan Lovren je napravio veliku grešku, Džeko ostao sam i rutinski, u bliži ugao, poslao loptu u gol. Mogao je Wijnaldum svega minut kasnije da se upiše u strelce, ali je promašio cijelu loptu.

Još jedna loša intervencija Lovrena, Džeko šutira sa ivice šesnaesterca, a lopta Milnera pogađa u ruku. Brych pokazuje na bijelu točku. Karius ide u jednu, a Perotti loptu šalje u drugu stranu. Rimljani se nadaju da će se ponoviti repriza četvrtfinala protiv Barce…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!