Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Kakvu je poruku Louis van Gaal poslao Rafaelu kada ga je prodao u Lyon 2015. godine

Navijači Manchester United su doista bili žalosni kada je objavljeno početkom kolovoza 2015. godine, da je Rafael da Silva prodan Lyonu.

Kakvu je poruku

Brazilski desni bek je bio na Old Traffordu sedam godina i tijekom tog vremena je stvorio nezaboravne trenutke za Crvene vragove.

Osvojio je tri naslova Premier lige sa Unitedom, ali njegova karijera sa divovima iz Premier lige je počela padati nakon što je Sir Alex Ferguson iznenada otišao u mirovinu 2013. godine.

Rafael je odigrao 28 utakmica tijekom nesretne sezone Davida Moyesa, a zatim je napravio samo 11 nastupa tijekom debitne sezone Louisa van Gaala.

Van Gaal iz nekog razloga nije vjerovao Rafaelu, a umjesto toga je koristio Antonio Valenciju, krilnog napadača, kao svog desnog beka.

Gotovo tri godine nakon što je napustio Manchester United, Rafael je sada govorio o načinu na koji ga je Louis van Gaal tretirao.

Andy Mitten iz ESPN-a je imao fantastičan razgovor sa 27-godišnjakom, koji priznaje da je upozoren na Van Gaala kada je veteranski nizozemski trener najavljen kao zamjena za Moyesa na ljeto 2014. godine.

“Kada je objavljeno da Van Gaal preuzima, četiri ili pet osoba, uključujući i igrače, su me zvali da mi kažu da mu se ne sviđaju brazilski igrači”, rekao je Rafael. “Istaknuli su što se dogodilo sa Rivaldom u Barcelonu, ali nisam to vjerovao.”

“U prvoj sezoni, Van Gaal me pozvao u svoj ured i rekao: “Možeš otići”, sastanak je trajao jednu minutu, a to je bilo ‘Možeš otići’.”

“Trebalo mi je vremena da odem, ali sam očajnički želio otići i bio sam tužan, jer sam volio sve o Manchester Unitedu.”

“Van Gaal nije loš trener, ali mi se nije sviđao njegov karakter. Jedan dan sam bio u kantini, čekajući da jedem, a Van Gaal je razgovarao sa nama nakon što smo svakodnevno jeli. Imao sam ozljedu glave nakon utakmice sa Yeovilom – jedna od nekoliko utakmica, koje sam igrao te sezone – i dotaknuo sam svoju ozljedu. Nakon tri ili četiri sekunde dotakao je moju glavu i rekao: “Zašto me ne poštuješ'”

“Ustao sam i rekao: Uvijek vas poštujem, nikada nisam rekoa ništa što bi vas omaložavalo.”

“Ja sam strpljiv čovjek, ali tada sam se naljuti, a nisam učinio ništa krivo.”

“Antonio mi je kasnije rekao: Nećeš više igrati. Igrači nisu razgovarali sa Van Gaalom, Antoni je bio u pravu, jedva da sam ponovo igrao. Volim Manchester United, ali sam bio očajan da odem, jer mi je jedan čovjek ogadio sve što sam volio o Manchester Unitedu. Nisam ga mogao više trpiti.”

Tri dana nakon što je dovršio svoj potez u Lyon, Rafael je dobio neočekivanu tekstualnu poruku od Van Gaala, koji je jedva razgovarao sa Južno Amerikancem u mjesecima prije njegova odlaska.

Nastavio je: “Van Gaal mi je poslao poruku koja kaže: “Takav je nogomet.” Nisam mogao da vjerujem. Nije razgovarao sa mnom, a zatim mi šalje poruku da mi poželi sreću.”

Na pitanje je li odgovorio, Rafael je dodao: “Jesam, rekao sam Hvala ti. Bio sam pristojan, ali bio sam ljut.”

Ne možete ga kriviti jer se osjećao ljutim.

Van Gaal ga je mjesecima gurao van Old Trafforda i prislio ga da ode.

Rafael zna da je nogomet takav, ali nije bilo izgovora za ponašanje Van Gaala, što će jedva iznenaditi Unitedove navijače.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Oznake: