NaslovnicaVijestiKane: Chelsea je slavio kao da su oni osvojili titulu!

Kane: Chelsea je slavio kao da su oni osvojili titulu!

Golgeter Tottenham Hotspura, Harry Kane, bio je vidno frustriran nakon što je njegova ekipa ispustila pobjedu na Stamfordu i i definitivno ispala iz šampionske trke, te optužio igrače Chelseaja kako su nakon sinoćnje utakmice protiv njegove ekipe, slavili kao da su oni osvojili titulu.

Kane

Remi Chelseaja i Tottenhama (2:2), donio je Leicesteru istorijsku titulu Premiershipa. Spursima je bila neophodna pobjeda kako bi ostali u igri, imali su vođstvo od dva gola razlike na Stamford Bridgeu, no Bluesi su uspjeli da izbore remi i tako krunišu Lisice za nove šampione Engleske. Poslednje nade Spursa ugasio je Eden Hazard efektnim golom u završnici utakmice. Zanimljivo, isti igrač prošle sezone golom je osigurao je titulu svom klubu.

Kane tvrdi da je reakcija prošlosezonskih šampiona na remi bila kao da su oni odbranili titulu.

“Kada bivši šampioni slave kao da su osvojili ligu na kraju, to pokazuje da radimo nešto dobro”, rekao je Kane BBC-u.

“Samo treba da nastavimo u istom smjeru, imamo mnogo sjajnih momaka i igrača u timu, odličnog menadžera i ostatak osoblja, i samo treba da ih zadržimo i nastavimo da guramo naprijed”.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Kane i Son Heung-min doveli su Spurse u vođstvo od 2:0 i u tom trenutku izgledalo je da će produžiti šampionske nade kluba sa White Hart Lanea i produžiti neizvijesnost u borbi za pehar.

Međutim, domaćin je uspio da se vrati u meču punom tenzija, u kojem smo vidjeli čak 12 žutih kartona.

Kane je bio pun riječi hvale za ekipu Leicestera i i rekao kako je Ranierijev tim zasluženo stigao do titule nakon nevjerovatne sezone.

“Razočarani smo. Imali smo sjajnu sezonu. Čestitam Leicesteru. Napravili su odličan posao, bili su fantastični ove sezone”, rekao je Kane.

“Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, borili smo se do kraja, ali to je lekcija iz koje moramo izvući pouke”.

“Ponosan sam na sve nas, ponosan sam na klub, i treba samo da nastavimo u ovom ritmu, završimo sezonu kako dolikuje, i unaprijed se radujem novoj sezoni”, završio je reprezentativac Engleske, koji će sa Jamiejem Vardyjem, golgeterom Leicestera, činiti udarni tandem Gordog Albiona na ovogodišnjem Euru 2016 u Francuskoj.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!