NaslovnicaVijestiKane: Želio sam dokazati kritičarima da griješe!

Kane: Želio sam dokazati kritičarima da griješe!

Napadač Tottenhama Harry Kane izjavio je da je vjerovao u svoje sposobnosti kako bi dokazao kritičarima da nije ‘jednosezonsko čudo’.

Želio sam dokazati kritičarima da griješe

Kane je postigao 21 gol u Premier ligi u svojoj debitantskoj sezoni 2014/15, te je završio na drugom mjestu liste strijelaca iza Sergija Aguera (26).

Međutim, 22-godišnjak, iako je postigao samo jedan gol u prvih devet ligaških nastupa ove sezone, u sljedeće 23 utakmice je postigao nevjerovatan 21 gol, te značajno pomogao Spursima da se uključe u borbu za titulu.

Engleski reprezentativac je izjavio da je uvjeren da može nastaviti u ovom ritmu.

“Da, bilo je puno priča na početku sezone o tome da sam jednosezonsko čudo, ali vjerovao sam u sebe i svoje sposobnosti. Kad god vam netko kaže da ne možete nešto učiniti ili da niste dobri kao što mislite, vi želite dokazati da su u krivu.”

“Naravno da želim učiniti ono što je najbolje za mene, ali kad mi ljudi kažu da to ne mogu, onda me to još više privlači, te radim još napornije da bih postigao ono što sam postigao. Očito je da sam napredovao u odnosu na prošlu sezonu, ali to se ne zaustavlja ovdje, još uvijek je šest utakmica ostalo i pokušat ću postići što više golova do kraja.”

Kane je postigao svoj 22. gol u sezoni u subotu na utakmici protiv Liverpoola koja je završila rezultatom 1-1, a poslije utakmice je bio veoma zadovoljan jer je postao prvi igrač Tottenhama koji je postigao taj broj golova u jednoj sezoni Premier lige.

“To je veliko postignuće, vrlo sam ponosan, i nadam se da se neću zaustaviti na ovome, nadam se da ću postići još koji pogodak. Nisam znao za ovaj rekord dok mi nisu rekli.”

“Lijepo je oboriti rekord, ali tri boda su ono o čemu brinem u ovom trenutku. Za mene je najvažnije da pomognem timu da osvoji što je više moguće bodova.”

Tottenham Hotspur je na drugom mjestu u ligi, te zaostaje sedam bodova za vodećim Leicesterom šest utakmica prije kraja sezone.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!