NaslovnicaVijestiN'Golo Kante otkrio zašto je napustio Leicester

N’Golo Kante otkrio zašto je napustio Leicester

N’Golo Kante, veznjak Chelseaja, otkrio je zašto je napustio Leicester, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka engleske Premier lige, te prešao u Chelsea.

napustio

Ne treba biti genije taktike da biste primijetili da je Chelsea prošao kroz nevjerovatnu transformaciju u odnosu na prošlu sezonu. Od letargične, neinspirativne skupine individualaca pod Joseom Mourinhom, do kaznene ekspedicije pod trenerskom palicom Antonija Contea, a jedan od najzaslužnijih pojedinaca za to je upravo francuski defanzivni vezni igrač.

S obzirom na klupske standarde, Chelsea je ovog ljeta bio poprilično skroman na nogometnoj pijaci. Najzvučnija pojačanja su bila Michy Batshuayi, David Luiz, Marcos Alonso, Eduardo i N’Golo Kante.

Poslednji među njima koštao je 35 miliona eura, te se ispostavio kao jedno od ključnih pojačanja u rekonstrukciji tima iz zapadnog Londona.

Iz ugla Bluesa, sjajan posao, no mnogi su se pitali zašto je reprezentativac Francuske napustio Leicester prvom prilikom, i to nakon krunisanja naslovom prvaka Engleske.

“Godinu koju sam proveo tamo, zauvijek će ostati u mom sjećanju. Uvijek ću se sjećati tog dana, 2. svibnja 2016, kada smo svi zajedno u Jamieovoj kući gledali utakmicu između Chelseaja i Tottenhama, kada su se Bluesi vratili iz dva gola zaostatka (od 0:2 do 2:2), te omogućili nam da slavimo titulu.”

“U Leicesteru smo željeli pobjede, nismo razmišljali o porazima, borili smo se u svakom minutu. Isto je u Chelseaju.”

“Ali razlika je u tome što je Chelsea šampionski klub, koji je osvojo sve, i u kojem igraju vrhunski igrači, šampionskog kova. U Leicesteru je skoro za sve to bilo prvi put”, objasnio je Kante.

Zanimljiv je podatak da je Kante igrač koji je osvojio najviše bodova u Premier ligi u poslednje dvije sezone (120 bodova iz 53 utakmice).

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!