NaslovnicaVijestiKelava: Rakitić igra kao da je došao iz La Masije

Kelava: Rakitić igra kao da je došao iz La Masije

Rakitić igra kao da je došao iz La Masije, izjavio je igrač Granade. Zemljak Ivana Rakitića, Ivan Kelava, koji igra za Granadu u Španiji, je pohvalio jednostavnu integraciju veznjaka koji je došao u prvi tim Barcelone iz Seville.

Rakitić igra kao da je došao iz La Masije

Golman Granade, Ivan Kelava je pohvalio jedinstvenu integraciju svog sunarodnjaka Ivana Rakitića u Barceloninom veznom redu.

Hrvatska zvijezda se preselila u Kataloniju iz Seville u ljeto 2014. godine i osvojio je La Ligu, Kup Kralja i Ligu prvaka u svojoj debitanskoj sezoni na Camp Nou.

Rakitić je doveden u Barcelonu kako bi zamijenio legendu kluba Xavija i Kelava, koji je igrao sa 27-godišnjakom za Hrvatsku U21 momčad, smatra da se prirodno uklopio u španskog šampiona.

“Nevjerovatno je kako dobro igra”, rekao je Kelava.

“Kada ga je Barcelona kupila, činilo se da je došao iz La Masije.”

“Rakete, kao što ga zovemo u Hrvatskoj, nije samo dobar momak, nego je i odličan igrač. Igrao sam sa njim i protiv njega i on je nevjerovatan – njegova prva godina u Barceloni je također odlično prošla, osvojio je sve sa njima.”

[su_bet365_live_koeficijenti]

“Imao sam sreće da igram i sa Modrićom i Kovačićem. Upoznao sam Luku prije nego što se pridružio Tottenhamu. Mogli ste vidjeti ga vidjeti na treningu, njegov kvalitet je na najvišem nivou.”

“A Kovačić kada je došao u prvi tim, pitao me ko je moj cimer, a ja sam mu odgovorio ‘tiho, sine, ti si sa mnom’.”

“Mogli ste osjetiti da je fenomenalan. Imao sam sreću da igram sa obojcom. Uvijek sam se osjećao j***** dobro sa njima.”

Osvrnuo se i na još jednog sunarodnjaka koji je iz Dinamo Zagreba stigao u Barcelonu, Alena Halilovića.

“Alen je dijete, on ima samo 19 godina,” dodao je 28-godišnjak.

“On je vrlo mlad i ima veliki kvalitet.”

“Bio sam snjim u Dinamu i vidio sam da ima kvalitetu da postane jedan od najboljih, to je razlog zašto je on poznat kao ‘hrvatski Messi’. Svaki igrač treba vremena za adaptaciju, a mladi igrači još više.”

“Sada igra za Sporting Gijon i pokazuje šta zna i umije. Mislim da će postati vrlo važan igrač za Barcelonu.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!