NaslovnicaVijestiKevin de Bruyne otkrio detalje svog prelaska u City

Kevin de Bruyne otkrio detalje svog prelaska u City

Kevin de Bruyne, belgijski reprezentativac prošlog ljeta je prešao iz Wolfsburga u Manchester City za nevjerovatnih 74 miliona eura, čime je postao najskuplji belgijanski igrač. De Bruyne je u intervjuu za britanske medije otkrio kako je došlo do transfera, te da je transfer u klub iz Manchestera uslijedio nakon njihove nevjerovatne upornosti da ga dovedu.

Kevin de Bruyne

Tada su za Kevina de Bruynea bili još zainteresivani PSG i Bayern Munchen, ali on se na kraju ipak odlučio za City koji je ponudio najbolju ponudu za njega i za klub, ali bili su veoma uporni u namjeri da Belgijanca dovedu na Etihad, što je na kraju i presudilo.

“Nisam požalio što sam se preselio na Ethiad. Ključno u odabiru mog novog kluba je bilo to što su me iz Cityja zvali svakog dana sve dok nisam potpisao ugovor. Zauzeli su se za mene, osjećao sam se važnim.”, rekao je Kevin de Bruyne.

De Bruyne ove sezone bilježi odlične igre u dresu Manchester Cityja koji se bori za plasman u Ligu prvaka. Postigao je 14 pogodaka i 12 asistencija, čime je, naravno, zadužio pohvale od trenera ‘Građana’ Manuela Pellegrinija kojeg će na kraju sezone zamijeniti sadašnji trener Bayerna, Pep Guardiola. De Bruyne bi trebao biti važna karika i timu španskog stratega.

“Uvijek je lijepo kada te trener ili saigrač pohvale. Igrač sam koji uvijek ide naprijed, traži prolaz i stvara šanse. Nerijetko puno riskiram, zato i jesam drugačiji od ostalih igrača.”, rekao je De Bruyne za medije sa ‘Ostrva’.

Kevin de Bruyne je prije Cityja i Wolfsburga nastupao za Chelsea koji ga je prodao 2014. godine Wolfsburgu za 22 miliona eura. U Chelsea je 2013. došao iz Werdera.

Svoje prve nogometne korake napravio je u omladinskim pogonima Genta u kojem je 2008. godine debitovao za prvi tim, a za četiri godine igranja u Belgiji na sebe privukao skaute velikih klubova.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!