NaslovnicaVijestiKevin De Bruyne uskoro potpisuje unikatni ugovor sa Manchester Cityjem

Kevin De Bruyne uskoro potpisuje unikatni ugovor sa Manchester Cityjem

Zvijezda Manchester Cityja i jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi Kevin De Bruyne uskoro bi trebao biti nagrađen novim ugovorom sa ‘Građanima’.

De Bruyne potpisuje unikatni ugovor

Belgijski reprezentativac, koji je postigao šest golova i podijelio osam asistencija u Premier ligi ove sezone, stavit će potpis na novi ugovor nakon što njegov agent dogovori cijenu prava na fotografije.

De Bruyne potpisuje unikatni ugovor

Goal je danas otkrio detalje ovog novog ugovora, o kojem se pregovara već nekoliko mjeseci, a koji bi uskoro trebao biti potpisan. Međutim, postoji zanimljiva stvar kod ovog novog ugovora. Naime, De Bruyneu novac neće biti isplaćivan u funtama, već u eurima, što je velika novost kada su u pitanju igrači iz Premier lige.

S obzirom da je Velika Britanija izašla iz Europske unije, vrijednost funte je značajno pala, te još uvijek nastavlja padati. Zbog ovog razloga De Bruyneov agent Patrick De Koster je navodno dogovorio da Belgijanac dobija 230,000 eura tjedno u sljedećih šest godina.

Ta cifra će se povećati na otprilike 300,000 eura tjedno nakon što se u sve uključi i bonus za potpis novog ugovora u vrijednosti od 10 miliona eura, te 2 miliona godišnje za prava na fotografije.

Pored svega toga, u novom ugovoru će postojati i razni bonusi. De Bruyne će dobijati 1,37 miliona eura na kraju svake sezone u kojoj odigra minimum 60% svih utakmica u toj sezoni. Ukoliko nekad u karijeri osvoji Zlatnu loptu, za to će dobiti 396,000 eura, dok ukoliko bude proglašen igračem godine u Premier ligi, dobit će bonus od 85,000 eura.

[su_premierleague]

Također postoje i bonusi koji važe za sve igrače Manchester Cityja. Ukoliko ‘Građani’ osvoje Ligu prvaka, De Bruyne će dobiti 1,37 miliona eura, te 905,000 eura za osvajanje Premier lige.

Manchester City je trenutno ubjedljivo vodeći u Premier ligi sa 52 osvojena boda od mogućih 54, te ispred drugoplasiranog Manchester Cityja ima čak 11 bodova više. ‘Građani’ su slavili u čak 16 uzastopnih ligaških utakmica, što je novi rekord. Priliku da povećaju taj niz imat će ovog vikenda, kada će na Etihadu gostovati 16-plasirani Bournemouth.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!