NaslovnicaVijestiKhedira: Schweinsteiger je i dalje naš vođa

Khedira: Schweinsteiger je i dalje naš vođa

Njemački reprezentativac Sami Khedira upozorio je da se ne otpisuje povrijeđeni kapiten reprezentacije Bastian Schweinsteiger, te da je on i dalje njihov vođa.

Schweinsteiger je

Veznjak Juventusa je razočaran što će njegov sunarodnjak propustiti prijateljsku utakmicu protiv Italije u utorak, a razlog je povreda ligamenta koljena, koju je zadobio tokom zagrijavanja za subotnju utakmicu protiv Engleske, kada su Englezi uspjeli preokrenuti rezultat i slaviti.

Khedira je pretrpio veliki broj povreda posljednjih sezona, ali uvijek se vraćao, te vjeruje da i Schweinsteiger može učiniti isto i vratiti se u reprezentaciju gdje igra jednu od ključnih uloga pod vodstvom Joachima Lowa.

“Moram reći da je velika čast za mene biti kapiten reprezentacije. Međutim, to osobno i nije toliko važno za mene u ovom trenutku, jer Bastian Schweinsteiger je i dalje naš kapiten.”

“Svi koji su ga otpisali učinili su veliku grešku. Imamo nekoliko igrača koji ga mogu zamijeniti, a na kraju krajeva, izbornik odlučuje tko nosi kapitensku traku.”

Khedira se veseli igranju u dresu reprezentacije na Allianz Areni, te dodaje da je transfer iz Real Madrida u Juventus revitalizirao njegovu karijeru.

“Transfer u Juventus je vrlo važan za mene. Imao sam težak period u Real Madridu, ali u Juventusu sam ponovo zaigrao na svom nivou. U taktičkim aspektima, Talijansi su vrlo pametni. Osjećam se dobro u Italiji i kvalitet lige je definitivno veći i bolji nego što se često prikazuje u javnosti.”

“Utakmica protiv Italije će biti posebna utakmica za mene, ali uvijek su utakmice između Njemačke i Italije bile posebne. Ovo je naša posljednja prijateljska pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva, tako da ćemo pokušati pružiti dobru igru.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!