NaslovnicaVijestiKineski savez ograničava budžete klubovima?

Kineski savez ograničava budžete klubovima?

Kineska administracija za sport mogla bi ograničiti iznose koje kineski klubovi troše na strane nogometaše, nakon niza enormno visokih transfera igrača iz Europe u tamošnju Superligu.

kineski

Ograničit čemo skupe transfere stranih igrača, a njihove previsoke prihode svesti na razumnu mjeru”, navodi se na službenim stranicama Administracije.

Administracija je najavila da će utvrditi maksimalni iznos za odštete i zarade nogometaša i kontrolirati neracionalno trošenje novca, a ekipe koje prekorače dozvoljeni limit će se suočiti se s novčanim kaznama koje će biti uplaćene za razvoj mladih igrača.

Na sajtu Administracije je navedeno i da će insolventni klubovi biti povučeni s profesionalnih šampionata.

Ta odluka je uslijedila tjedan dana pošto je kineski superligaš Shanghai Shenhua potpisao dvogodišnji ugovor s argentinskim napadačem Carlosom Tevezom, koji će zaraditi 38 milijuna eura po sezoni i tako postati najskuplji igrač u povijesti.

Shanghaij SIPG, gradski rival kluba Shanghai Shenhua, angažirao je Brazilca Oscara, bivšeg igrača Chelseaja, a vrijednost tog ugovora, prema procjenama stranice transfermarkt, iznosi 60 milijuna eura, što je najskuplji transfer u Aziji.

Oscar će godišnje zarađivati ​​oko 24 milijuna eura i tako prestići nogometne superzvijezde Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Klubovi kineske Superlige su od početka 2016. godine na transfere potrošili više nego klubovi engleske Premier lige, navodi transfermarketu.

Kineska nogometna reprezentacija zauzima tek 82. poziciju na rang-listi Svjetske nogometne federacije i nalazi se između selekcija Svetih Kristofor i Nevisa i Farskih otoka.

Predsjednik Kine Xi Jinping, inače veliki ljubitelj nogometa, nedavno je izrazio želju da Kina organizira Svjetsko prvenstvo, što je jedan od razloga ulaganja velikog novca u klubove.

Ogromni troškovi transfer izazvali su oštru polemiku u Kini, gdje se mnogi pitaju nije li bolje ta sredstva uložiti u razvoj mladih igrača.

Kineski nogometni savez je u prosincu priopćio da će ograničiti broj stranih nogometaša u kineskim klubovima s četiri ili pet igrača po klubu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!