NaslovnicaVijestiKladionica je maraton, a ne sprint!

Kladionica je maraton, a ne sprint!

U legendu je ušla izjava čuvenog Garyja Linekera, nekadašnjeg ubojitog golgetera Barcelone, Tottenham Hotspura i engleske reprezentacije, nakon poraza od Nijemaca u polufinalu SP 1990: “Nogomet je igra u kojoj 22 igrača trče za loptom 90 minuta, i u kojoj na kraju uvijek pobijede Nijemci”. Ako bismo parafrazirali njegovu konstataciju, mogli bismo reći i da je klađenje igra u kojoj uvijek pobjeđuju kladionice, zar ne? Većina vas bi potvrdno kimnula glavom, no da je zaista baš uvijek tako, da li bi se takva tvrdnja mogla smatrati za aksiom?

sports-betting-line (640 x 400)

Kao što je u životu malo šta isključivo crno ili bijelo, isti slučaj je i sa kladionicom. Istina je uvijek negdje između, u određenoj nijansi sive. Ma koliko se činile kao savršeno ukomponovan sistem, skoro bez greške razrađena mašinerija, sa vrlo malo mana i propusta, ipak ih ima, i da, kladionice definitivno nisu nepobjedive. Naravno, na njihovoj strani je uvijek statistika, i na velikom uzorku, dugoročno će konstantno biti u plusu, u tome nema dvojbe, jer da je drugačije, kladionice naprosto ne bi ni postojale, pogotovo ne u današnjem kvantitetu.

Jedna od najbitnijih stvari u klađenju svakako je izbor kladionice. Već ste upoznati da ‘domaće’ kladionice uzimaju porez na uplatu i isplatu, doduše ne sve, ali većina. Takođe, nerijetko se dešava da pojedine kladionice odbijaju uplatu na neke parove. Isto tako, većina kladionica je ograničena razradama na mečevima. Stoga, mi vam toplo preporučujemo kladionicu bet365 koja važi za jednu od najboljih svjetskih kladionica, ako ne i najbolju. U bet365 kladionici nećete naići na ni na kakve poreze ili odbijanje prilikom uplate tiketa. Dostupno vam je više različitih načina uplate i isplate, a isplata je skoro pa trenutna. Ukoliko se ljubitelj klađenja uživo onda je za vas bet365 sigurno najbolji izbor, jer je to kladionica sa najboljom pokrivenošću live događaja na svijetu, te sa najdetaljnijim statistikama i sa velikom ponudom live streamova – više od 70.000 godišnje. Takođe bet365 vam je dostupan i na Androidu, iOSu, kao i Windows Phoneu sa svim funkcionalnostima koje nudi desktop verzija i preko koje takođe možete gledati live streamove. Pored svega ovog navedenog, jedna od najboljih stvari je to što vam bet365 daje bonus od 100% na vaš prvi depozit novca. Znači ukoliko uplatite 100e, imaćete 200e za klađenje.

REGISTRUJ SE
Objektivno gledano, mnogo ljudi se kladi, od srednjoškolaca do penzionera, šarolikih dijapazona zanimanja i finansijskih mogućnosti, i naravno, ogroman udio njih je potpuno neinformisan o mečevima na koje se klade, ne gledaju čak ni tabele u listi, a kamoli nešto više od toga, pojedinci apsolutno nemaju pojma ni na kakve timove se klade i olako prihvataju mamac u obliku primamljivih kvota koji im nude kladionice, o nekoj ozbiljnoj strategiji da i ne govorimo, klade se iz pogrešnih pobuda; nekima je dosadno i htjeli bi da “skrate” vrijeme u pauzi na poslu, fakultetu ili između časova u školi, neki su nezaposleni pa ubijaju dane u kladionici, neki bi da razbiju monotoniju svakodnevnice, fali im uzbuđenja, adrenalina… U sastavu kladioničarske populacije takvi zauzimaju daleko najveći procenat, a podrazumijeva se da je rijetko ko od njih u bilo kakvom plusu, mada kada ih za to upitate, većina će vam ispaliti onu čuvenu kladioničarsku krilaticu: “Ma, ja sam ti negdje na ‘pozitivnoj’ nuli”.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Jasno da je to daleko od istine i da gotovo niko od njih ne vodi nikakvu evidenciju, i stoga su u potpunosti izgubili svijest i osjećaj za finansije. Takvi donose profit kladionici, i to basnoslovan. Prema nekim istraživanjima, njih je oko 97%. Čini vam se mnogo? Da, zaista je mnogo, ali činjenica je da skoro svi rade iste, mora se reći amaterske pogreške, i da ne treba da budete statistički genije i miljenik fortune da biste došli na ”zlatnu” stranu, među onih 3%.

Kad smo već kod toga, šta je zapravo sreća? To je poprilično relativan i iracionalan pojam, predmet vijekovne rasprave mnogih filozofa i mislilaca, i niko vam na to ne može dati dovoljno dobar i precizan odgovor, a uostalom, to nije ni tema ovog teksta. No moram spomenuti kako je to riječ za koju se najčešće “hvata” jedan prosječan kladioničar, profila poput gore navedenih. Faktor sreće u klađenju je prosto neizostavan i to je činjenica, ali nije ključan, i obrnuto je srazmjeran dužini klađenja, odnosno broju odigranih tiketa. Naravno, ovo se prije svega odnosi na one koji imaju profesionalan pristup klađenja. U svakom slučaju, maler nije kada na tiketu od 10 parova promašite samo jedan – to se iz ugla statistike naziva zakonom velikih brojeva. Većini će zvučati kompleksno, ali u pojednostavljenoj formi, recimo da ste pogodili 3 ili 4 para na tiketu, i za svaki sledeći, progresivno se uvećava šansa za pad. U suštini, redoslijed nije ni bitan, poenta je da ćete daleko teže vezati 10 pogođenih parova na tiketu nego dva ili tri, na primjer.

I pored toga, u medijima često pročitate kako je anonimni kladioničar ubo “jackpot”, pogodivši 25-30 parova uz nevjerovatan koeficijent od preko 100.000, i to na minimalan ulog. Naravno, takve vijesti lansiraju same kladionice i tako privlače na hiljade naivnih igrača koji vjeruju da bi i oni sami trebalo da okušaju sreću na taj način. Dnevno se na kladionicama, samo u regionu, uplate milioni tiketa, i sasvim je za očekivati da s vremena na vrijeme neko pogodi i takvu “zmiju” od tiketa, kao što se povremeno izvuče i sedmica na lotou. Ako namjeravate da zaradite od kladionice, ne nasjedajte na ovakve trikove, ovo je čisto gubljenje vremena i novca, jer naprosto nije realno očekivati da prođete takav tiket, sve i da imate devet života, poput mačke. Međutim, ako ste pak negdje čvrsto ubijeđeni kako će vam se jednom ipak posrećiti, samo naprijed, no ponavljam, ne očekujte apsolutno ništa od takvog oblika klađenja.

Morate upamtiti jednu bitnu stvar, kladionica je maraton, a ne sprint. Ne nadajte se da ćete se obogatiti preko noći, a nemojte ni dozvoliti sebi ni da sve izgubite za samo jedan dan. Samokontrola i disciplina su izuzetno bitni sastojci u receptu dobitka, a mnogi ih zaborave, pa prije ili kasnije izgube konce, i fijasko je neminovan. Ako ste u određenom periodu u minusu, nemojte se “vaditi” i igrati na silu, takav očajnički potez u većini slučajeva vam neće donijeti ništa dobro, i samo će vas gurnuti u još dublji ambis. Međutim, isto tako s druge strane, ako ste u nekom periodu bili uspješni, nemojte dozvoliti da vas povuče pohlepa i da nastavite da forsirate, ulažete dobijeni novac u želji da ga umnožite, jer ćete ga tako vjerovatno i izgubiti.

Zlatna pravila klađenja – nikada ne rizikujte onoliko koliko niste spremni da izgubite, ne kladite se sa novcem koji “nemate”, odnosno koji je namijenjen za nešto drugo, i nemojte se kladiti samo da biste odigrali nešto, bez obzira na to kakva je ponuda. Odredite sebi banku za klađenje i ne divljajte sa ulozima, čak ni po cijenu da vam se bilo koji par učini toliko sigurnim za potegnuti sa “all-in” ulogom.

Ovo je jedan ekstreman primjer, ispovijest poštara koja je prije nekoliko godina postala viralna na internetu, nakon što je na kladionici prokockao penzije u vrijednosti od vrtoglavih 22.500 eura.

Upamtite, niko vam neće otkriti tajnu formulu za dobitak na kladionici, ali sve ovo gore navedeno može da vam posluži kao prečica do uspjeha. Takođe, posjetite i forum Svijeta kladjenja gdje svakodnevno možete pronaći dosta korisnih tipova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!