NaslovnicaVijestiKladionice predviđaju: Tko bi mogao biti novi predsjednik FIFA-e?

Kladionice predviđaju: Tko bi mogao biti novi predsjednik FIFA-e?

Tko bi mogao biti novi predsjednik FIFA-e? Dominacija Sepp Blattera je značila da prethodni izbori nisu bili baš neka utrka, ali povorka za 79-godišnjeg Švicarca koji je sada suspendovan na šest godina, zajedno sa osramoćenim gazdom UEFE, Michel Platinijem.

Tko bi mogao biti novi predsjednik FIFA-e

Izbori za stalnog nasljednika Blattera su danas, kladionice su postavile kvote na naredne predstavnike.

Naime, radi se o Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifi na kojeg je kvota 1.53 € i koji je očigledno favorit u ovoj utrci, dok je na Gianni Infantino-a, koji je drugi na listi, kvota 2.88.

Predsjednik Azijske fudbalske federacije je u svojoj trenutnoj ulozi od maja 2013. godine, a njegova odluka da se kandiduje je povukla mnoge kritike iz organizacija ljudskih prava u vezi sa demonstracijama prodemokrata u rodnom Bahreinu, ali 50-godišnjak je podržan od strane kladionica širom svijeta.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Infantinova finalna odluka da se kandiduje za predsjednika došla je dok je bivši favorit Michel Platini još uvijek bio na vlasti, i ako bi Italijan – koji je trenutno Generalni sekretar UEFA-e – može dobiti i iskoristiti veliku podršku koju će dobiti iz fodbalske zajednice i to ga znatno smanjilo kvotu u kladionicama.

Dugogodišnji favorit, princ Ali bin al-Husein je značajno pao na listi i kvota na njega je 8.50 €.

Nakon što je izgubio od Blattera u prethodnom postupku glasanja neposredno prije nego što su najavili krivični postupak protiv švicarskog predstavnika, princ Ali je viđen kao vjerovatna zamjena na čelu FIFA-e, ali izgleda da se pejzaž promijenio od tada.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!