NaslovnicaVijestiKlopp: Da li mi je dozvoljeno da volim Fergusona?

Klopp: Da li mi je dozvoljeno da volim Fergusona?

Trener nogometaša Liverpoola Jürgen Klopp rekao je danas da mu je drago što je legendarni trener Alex Ferguson pohvalio i njega i njegovu momčad naveo kao glavnog favorita za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi.

jurgenkloppliverpoolvwestbromwichalbionmcg-adnlyvcx

Ferguson je ove nedjelje rekao da je Klopp imao veliki utjecaj na Liverpool i da je taj klub glavni favorit za titulu u Engleskoj. Liverpool je posljednji put bio prvak 1990. godine, uglavnom zbog dobrih rezultata koje je poslije toga postizao Manchester United na čelu s Fergusonom.

“Da li mi je dozvoljeno da kažem da volim Alexa Fergusona?”, rekao je u šali Klopp na konferenciji za novinare, prenosi Sky Sports.

“Poznajem ga otprije, on je zaista divna osoba. Radio je ono što je morao u Manchesteru, a to automatski znači da to nije dobro za Liverpool. Bolje je kada on o Liverpoolu ima reći nešto pozitivno. Medjutim, to ne znači mnogo . To nas ne ometa niti nam pomaže “, dodao je njemački trener.

Ferguson je rekao da je Klopp vratio “identitet” i “entuzijazam” u Liverpool.

“Možda je trebalo da promijenimo mišljenje navijača o prošlosti, a ne znam mnogo za entuzijazam, osjećam pozitivnu atmosferu u klubu i oko njega. To je dobro. Nije dobro kada uvijek mislite o nogometu i uznemireni ste za 20 posto više umjesto da se osjećate bolje . to je naš posao i sve to do sada je nekako funkcioniralo”, rekao je Klopp.

Liverpool će u subotu igrati na gostujućem terenu protiv Crystal Palacea.

“Tamo je teško igrati, ali radujemo se utakmici. Želimo da dokažemo da možemo ostati na pravom putu. Palas ima dobar tim, iskusan u obrani i s kvalitetnim napadačima. Tijekom ljeta su doveli dobre igrače i mislim da mogu boriti za Europu . Oni imaju zaista dobar tim “, rekao je Klopp.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!