NaslovnicaVijestiKlopp: Evo zašto smo izgubili od Burnleya

Klopp: Evo zašto smo izgubili od Burnleya

Menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, kritizirao je lošu završnicu svojih napadača nakon današnjeg poraza od Burnleya na Turf Mooru.

Jurgen Klopp otkrio

Kloppova momčad poklekla je već nakon dva minuta, zahvaljujuči pogotku Sama Vokesa, a vođstvo domaćih duplirao je Andre Gray udarcem sa distance.

Nijemac je takođe kritizirao svoju ekipu nakon pobjede nad Arsenalom (4:3) u prošlom kolu, a ovaj put bio je razočaran igrom svoje ekipe u ofanzivi.

“Kako mogu biti srećan s ovim? Kada smo primili prvi gol, branili su se svim silama”, rekao je Klopp Sky Sportsu.

“Oba njihova napadača, Andre Gray i Sam Vokes su odradili lavovski posao”.

“Uopšte nismo imali sreće, trebalo je da budemo hladnokrvniji u završnici. Moramo da se pomirimo s tim, Burnley je zaslužio pobjedu vrlo nadahnutom igrom. Moramo priznati da nismo bili dovoljno dobri danas”.

“Lekcija koju smo naučili iz ovog poraza je da ne poklanjamo olako lopte protivniku kao što smo to uradili danas. Sigurno ćemo raditi na tome” završio je Klopp.

KLADI SE

Menadžer Burnleya, Sean Dyche rekao je: “Mislim da smo napravili sve da osujetimo Liverpoolovu igru. Možemo zaprijetiti svima, nikada se nismo opterećivali svom tom statistikom posjeda lopte. Na momente, Liverpool je imao šestoricu u veznom redu, da smo mi to uradili vjerovatno bismo mnogo duže imali loptu u nogama, ali željeli smo da budemo prodorniji”.

“Sjajno je kada date sve od sebe, i mislim da smo upravo to napravili danas”, dodao je Dyche.

Oba tima u sledećem kolu putuju na gostovanja u Londonu, Liverpool će ukrstiti koplja sa Tottenhamom na White Hart Laneu, dok će Burnley na noge Chelseaju na Stamford Bridgeu.

1

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!