NaslovnicaVijestiKlopp na sjajan način reagovao na tvrdnje da Emre Can traži platu...

Klopp na sjajan način reagovao na tvrdnje da Emre Can traži platu od 200,000 funti tjedno

Ranije ovog tjedna pojavile su se špekulacije kako vezni igrač Liverpoola Emre Can od čelnika kluba zahtijeva čak 200,000 funti tjedno kako bi ostao na Anfieldu.

Klopp komentarisao ostanak Cana

Tu informaciju su prenijele engleske novine The Mirror, koje tvrde kako njemački reprezentativac planira napustiti klub ukoliko mu ne ispune želju, s obzirom da mu trenutni ugovor ističe na kraju sezone. Ipak, to je negirao njegov trener Jurgen Klopp, te priznao kako su pregovori još uvijek u toku.

[su_bbworld]

Na pitanje novinara o tome na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Crystal Palacea, Klopp se našalio na sjajan način izjavivši kako je Can zapravo zatražio platu od 250,000, a ne 200,000 funti. 24-godišnji veznjak se u posljednjih nekoliko mjeseci povezuje sa odlaskom u mnoge klubove, a navodno vodeći u utrci za njegov potpis su Juventus, te Manchester City, čiji čelnici pomno prate njegovu situaciju u Liverpoolu.

Uprkos tome, Klopp je priznao kako su pregovori još uvijek u toku, te još ništa nije odlučeno: “Da, zatražio je 250,000 funti”, rekao je 50-godišnjak i tako izazvao smijeh među prisutnim novinarima, te nastavio: “Situacija je otvorena u ovom trenutku. To smo rekli i ranije, ništa još nije odlučeno. U pregovorima smo s njim i sve je dobro za sada, osim činjenice da još nije potpisao novi ugovor, i to je sve.”

[su_no1forfootball]

Can je u Liverpool stigao iz Bayer Leverkusena u ljetnom prelaznom roku 2014. godine za 12 miliona eura, i od tada je u dresu ‘Redsa’ odigrao ukupno 166 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 14 golova i podijelio 12 asistencija.

Sutrašnja utakmica na Selhurst Parku će biti Kloppova 100. na klupi Liverpoola u Premier ligi, koju je bivši trener Borussije Dortmund opisao kao najteži izazov u trenerskoj karijeri.

“Da, ovo je najteža liga, nisam u to sumnjao ni ranije. Ostale lige su jake, ali nemaju po šest timova koji mogu osvojiti takmičenje. U Engleskoj smo u posljednje tri godine imali tri različita prvaka (računajući i City ove sezone).”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!