NaslovnicaVijestiKlopp: Nakon loše sezone, Chelsea se vratio

Klopp: Nakon loše sezone, Chelsea se vratio

Chelsea i Liverpool odigrat će derbi kola Premiershipa na Stamford Bridgeu, a trener Liverpoola vjeruje u pobjedu svog tima, a za Chelsea ima samo riječi hvale i smatra da su veoma nezgodan tim, a trenutno su u formi što Liverpoolu svakako neće ići na ruku.

liverpool-jurgen-klopp-stoke-capital-one-cup-semi-final_3395995

Liverpool će imati priliku da ‘pokori’ Stamford Brige drugu sezonu za redom, a Jurgen Klopp predviđa eksplozivnu utakmicu. Njemački stručnjak je savladao Chelsea prošlog otkobra na istom mjestu, a tada je Chelsea vodi Jose Mourinho koji sada komanduje Manchester Unitedom.

Klopp je svjestan da ‘Bluesi’ neće biti ‘lak zalogaj’, ali vjeruje da će Liverpool podjednako biti nezgodan i za njih.

“Jako sam uzbuđen, igre protiv Chelseaja su uvijek posebne u Premiershipu. Oni su jaki, u dobroj su formu, gledao sam njihovu utakmicu protiv Swanseaja (utakmica je završena 2-2), i svi koji su gledali mogli su vidjeti da je Chelsea mogao slaviti u toj utakmici.”, riječi su nekadašnjeg trenera Borussije Dortmunda.

Klopp smatra da je Chelsea izuzetno jak u fizičkom smislu, ali da imaju iskustva i iz prethodnih sezona. Također je rekao da smatra da su se vratili nakon prošle očajne sezone koja nije za pamćenje.

“Oni su konkurenti, fizički jaki, sa velikim iskustvom iz prošle godine – bili su prvaci prije dvije godine, zatim je za njih uslijedila teška godina – promjena trenera i njegovog tima. Prošla sezona nije bila sezona Chelseaja, ali sada su ponovo u vrhu. Trebamo biti spremni za pravu borbu. Dobro se brane, a napadaju brzo, tako da uopšte nije lako igrati protiv njih, ali sigurni smo da možemo napraviti nešto protiv njih.”

“Znam o našem poštovanju tog tima, ali prilično sam siguran da je on takav i sa njihove strane, jer su vidjeli da dobro igramo i da neće biti lako protiv nas.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!