NaslovnicaVijestiKlopp: Nema opravdanja za poraz od Swanseaja

Klopp: Nema opravdanja za poraz od Swanseaja

Liverpoolov manager Jurgen Klopp rekao je da je njegova ekipa danas zaskuženo poražena na Liberty stadionu od Swanseaja.

Klopp

Klopp je napravio osam promjena u odnosu na tim koji je izgubio od Villareala u četvrtak, u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.

Redsi su pretrpili poraz od 3:1 na današnjem gostovanju. Dvostruki strijelac za Labudove bio je Andre Ayew, koji je doveo domaći dim u vođstvo, a na 2:0 povisio je Cork. Christian Benteke smanjio je rezultat, ali Ayew je još jednim golom potvrdio trijumf Swanseaja, koji je ovom pobjedom i teoretski obezbijedio opstanak u Premiershipu. Liverpool je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Smith “pocrvenio” u završnici.

“Mislim da smo jedinu pravu šansu imali kod 2:1. U prvom poluvremenu izgubili smo dosta lakih lopti”, rekao je Klopp za BT Sport.

“Sve bi zvučalo kao izgovor, ali nema izgovora. Mogli smo igrati mnogo bolje sa ovom postavom, tako da moramo da prihvatimo ovaj poraz”.

“Ne razmišljam o utakmici u četvrtak sada, imamo pet dana da se pripremimo za tu utakmicu, vidjećemo šta će se desiti.”

Budućnost Swanseajevog trenera Francesca Guidolina došla je u pitanje poslednjih sedmica, ali Italijan nije mnogo želio da govori o svojim planovima.

“Rekao sam ranije, nije trenutak da govorimo o drugim stvarima”, rekao je on.

“Srećan sam zbog iskustva koje sam stekao u Premer ligi. Kada sam stigao, situacija je bila teška, i sada imamo 43 poena, i ovo je važno iskustvo za mene i moju karijeru, htio bih da se zahvalim svojim igračima.”

[su_sportingbet]

“Nadam se da ću ostati u Premier ligi, sada mislim jedino o ovoj utakmici, sutra je novi dan”, rekao je Guidolin.

Liverpool je ovim porazom ostao na sedmoj poziciji sa 55 bodova, dok se Swansea popeo na 13. mjesto na tabeli. U sledećem, pretposlednjem kolu, Liverpool dočekuje Watford, dok Swansea gostuje kod West Hama.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!