NaslovnicaVijestiKlopp otkrio koja je liga najbolja na svijetu

Klopp otkrio koja je liga najbolja na svijetu

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je na današnjoj press konferenciji pred finale Europa lige, koje će njegov tim igrati sutra protiv Seville u Baselu, pohvalio La Ligu kao najbolje takmičenje u nogometu u ovom trenutku.

Klopp otkrio koja je liga najbolja

Španjolski timovi su dominirali europskom scenom posljednjih nekoliko godina, Sevilla u Europa ligi, dok su Real Madrid i Barcelona osvjali Ligu prvaka u posljednje dvije godine. Ove godine pobjednik će biti Real Madrid ili Atletico Madrid.

Klopp je rekao: “Rekao bih da je to najbolja nogometna zemlja, kombinacija dobrih trenera, skaut timova i dobrog razvoja igrača. Mnogo mladih igrača iz Južne Amerike voli otići u Španjolsku jer se tu najbolje mogu prilagoditi. Postoje i mnogo drugih razloga, ali u ovom trenutku La Liga je na najvišem nivou i posao ostalih liga je da dostignu taj nivo.”

“Njemačka je trenutni svjetski prvak, a prije nje je to bila Španjolska, tako da se stvari mogu promijeniti. La Liga je zaslužila status najbolje, ali nadamo se da Sevilla to neće opravdati u srijedu.”

Sevilla je u domaćem prvenstvu završila tek na sedmoj poziciji, ali Klopp i dalje smatra da je tim Unaia Emeryja jako opasan.

Upitan da li Liverpool treba obratiti posebnu pažnju na određenog igrača Seville, on je rekao: “Ja stvarno ne bih isticao nikog od tih igrača, to će zavisiti od toga gdje mi pokažemo slabost. Oni mogu biti onoliko dobri koliko im mi dozvolimo.”

“Cilj je da nitko ne govori toliko o Sevillinim najboljim igračima, oni bi trebali govoriti o našima. Imam veliko poštovanje za cijeli tim Seville. Oba tima su shvatila ovo takmičenje veoma ozbiljno.”

Ukoliko Kloppov tim sutra izgubi, Sevilla će postati prvi klub koji je osvojio Europa ligu (prije Kup UEFA) tri puta uzastopno.

“Organizacija je najvažnija stvar, biti pripremljen za ovakve utakmice. Ukoliko ste neutralan gledatelj, onda ćete zasigurno uživati u igri ova dva tima. U finalu, morate biti spremni napraviti greške kada vas cijeli svijet posmatra. Nogomet ne funkcioniše bez grešaka.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!