NaslovnicaVijestiKlopp otkrio šta ga je impresioniralo kod Pogbe

Klopp otkrio šta ga je impresioniralo kod Pogbe

Menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, odradio je solidan posao u prelaznom roku, potpisavši osam novih igrača na Anfieldu.

Jurgen Klopp

Dok je nova akvizicija Redsa, Sadio Mane poprilično dobro započeo svoju epizodu u Liverpoolu, Klopp je oduševljen poslovanjem ljutog rivala Manchester Uniteda.

Iako nije komentarisao sva pojačanja Josea Mourinha, Nijemac nije štedio riječi hvale na račun Paula Pogbe. 23-godišnji Francuz je prešao na Old Trafford oborivši svjetski rekord u visini transfera, prošlog mjeseca.

Njegov debi u drugom mandatu za United se desio ranije nego što se očekivalo, s obzirom na to da je imao produžen odmor u SAD-u zbog nastupa za Francusku na Euru, na kojem je poražen u finalu od Portugala.

Govoreći za Daily Mail, Klopp je komentarisao Pogbin nastup protiv Southamptona, diveći se njegovim atletskim sposobnostima.

“Svi smo vidjeli Paula Pogbu. Bio je tu, bio je tamo, selfi, selfi, 9.000 selfija, cijelo ljeto”.

“I onda je došao u United, i sa dva odrađena treninga, odigrao je 90 minuta protiv Southamptona. Pitate se, kako?”, rekao je Klopp.

Klopp kaže da ga Pogbina sposobnost da se brzo vrati u ritam podsjeća na jedno veliko ime – Diega Armanda Maradonu.

“Maradona nikada nije trenirao punim intenzitetom. Gledao sam ga u Stuttgartu kad je igrao za Napoli. Lagano se zagrijavao, hodajući, i onda bi ušao igru i nadigrao sve na terenu. Nevjerovatno.”

Pogba je trenutno sa reprezentacijom Francuske, a priliku da ga upozna iz prve ruke Klopp će imati u oktobru, kada će se njegov tim sastati sa Unitedom.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!