NaslovnicaVijestiKlopp: Ovo je pravi Liverpool!

Klopp: Ovo je pravi Liverpool!

U okviru prve utkamice osmine finala Evropa lige sinoć su se na Anfieldu sastala dva najtrofejnija engleska kluba i veliki rivali Liverpool i Manchester United. Redsi su apsolutno nadigrali Crvene đavole i slavili rezultatom 2:0, te su tako napravili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Klopp Ovo je pravi Liverpool!

Inače, ovo je bila prva službena evropska utakmica u historiji ova dva kluba. Golove za tim iz Liverpoola postigli su Sturridge u 20. minuti sa bijele tačke i Firmino u 73. nakon lijepe akcije. Sjajan na golu Uniteda bio je De Gea, koji je fantastičnim odbranama ostavio Đavolima kakve-takve šanse u uzvratu.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nije krio zadovoljstvo nakon utakmice, rekavši da su njegovi momci igrali fantastično i da su mogli postići još koji gol.

“Da ste mi ponudili 2:0 prije utakmice, odmah bih prihvatio. Bez obzira na to kako igrate protiv Manchester Uniteda, uvijek je teško stvarati šanse. Mogli smo da postignemo i više golova u prvom poluvremenu, ali to je život. Znamo da je ovo samo prvi meč i da još ništa nije gotovo, ali morali smo da pobjedimo i uspjeli smo u tome. Sada smo u dobroj poziciji i želimo u četvrtfinale”, rekao je Nijemac.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Klopp je bio posebno fasciniran navijačima na tribinama Anfielda, rekavši da je konačno doživio atmosferu o kojoj su mu pričali prije dolaska u Liverpool.

“Atmosfera je bila sjajna, to je ono o čemu sam slušao, večeras sam napokon to i doživio. Sretan sam zbog svih navijača koji su prošli teška vremena s nama ove sezone. Večeras smo im bar dio vratili”, zaključio je Klopp.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!