NaslovnicaVijestiKlopp poslao poruku navijačima pred Romu

Klopp poslao poruku navijačima pred Romu

Trener nogometaša Liverpoola Jurgen Klopp poslao poruku navijačima da razmišljaju o globalnom imidžu kluba kada igrači Rome budu dolazili na stadion Anfield na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Navijači Liverpoola su autobus Manchester Cityja, uoči prve utakmice četvrtfinala, gađali flašama i limenkama, a čak je i došlo do sukoba s policijom, čija su dva člana povrijeđena.

Klopp je rekao da ga je tada bilo “stid” i “sramota” zbog ponašanja navijača, ali ih upozorio da to ne ponove kada bude dolazio autobus s igračima Rome.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Ovo je tako fantastičan nogometni klub, izvanredna nogometna porodica, poznata po fantastičnim atmosferama širom svijeta… Tako da ne moramo bacati bilo šta na autobus. Molim da se pokaže poštovanje koje zaslužuju”, rekao je Klopp.

Europska nogometna unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Liverpoola nakon napada na timski autobus “građana”.

>> Transfer glasine: Sane i Salah od naredne sezone u istom klubu, Wenger razmatra četiri opcije za nastavak karijere, Newcastle dovodi veliko pojačanje

>> Spor između Salaha i egipatskog saveza dobio svoj epilog: Zvijezda Liverpoola ostaje bez nastupa na SP-u?

Slučaj neće biti ispitan od strane disciplinskog tijela UEFA do 31. maja, što je poslije završetka Lige prvaka, a to znači da će sankcije biti primijenjene sljedeće sezone. Eventualno ponavljanje istog ili sličnog incidenta dovelo bi do jače kazne UEFA, a možda čak i “hitne sankcije” uoči uzvratnog meča u Rimu.

“Stvarno mislim da možemo pokazati cijelom svetu kako su divni ljudi iz Liverpoola, da predstavimo grad i duh kluba.”

Atmosfera ispred, ali i na samom stadionu Anfield kao da je utjecala na igrače Manchester Cityja, koji su u prvoj utakmici izgubili sa 3:0.

“Stvorili su najbolju atmosferu u nogometu. Ne znam da li može bolje od one protiv Manchester Cityja, ali hajde da pokušamo da napravimo još bolju atmosferu i da uživamo u njoj. Ja znam da će moji igrači pružiti sve na terenu da naprave sjajnu atmosferu. Ako ne možete da uživate u takvoj atmosferi, onda nešto nije u redu s vama” poručio je Klopp.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!