NaslovnicaVijestiKlopp prokomentirao nastup Loriusa Kariusa u finalu

Klopp prokomentirao nastup Loriusa Kariusa u finalu

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp prokomentirao je nastup Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka protiv Reala u Kijevu, koji je sa dvije ogromne greške praktički poklonio Madriđanima dva gola.

Nogometaši Real Madrida trijumfom 3:1 (0:0) nad Liverpoolom večeras u Kijevu stigao je do treće uzastopne titule prvaka Europe, a 13. ukupno u povijesti kluba.

Finale Lige prvaka, igrano na Olimpijskom stadionu u Kijevu, riješeno je u drugom poluvremenu. Prvi dio igre okončane je bez golova, a obilježila ga je ozlijeda ramena Mohameda Salaha, najboljeg strijelca Liverpoola, koji je zbog toga morao napustiti igru u 31. minuti.

[su_no1_for_tennis]

U nastavku tragičar “redsa“ bio je golman Loris Karius, koji je s dvije kardinalne greške poklonio pobjedu “kraljevskom klubu“. Prvo je u pokušaju da rukom doda loptu suigraču pogodio Karima Benzemu, nakon čega je završila u mreži za vodstvo Reala 1:0 u 51. minuti.

Samo četiri minuta kasnije Liverpool se vraća u utakmicu. Nakon ubačaja iz kornera Dejan Lovren, glavom spušta loptu na peterac, na nju natrčava Saido Mane i šalje je iza leđa Keylora Navasa. Ključni potez utakmice napravio je Zinedine Zidane kada je u 61. minuti u igru uveo Garetha Balea.

Velšanin je već u 63. minuti “makazicama” s petnaestak metara postigao jedan od najljepših golova u karijeri, a zatim je u 83. minuti ovjerio pobjedu Reala. Šutirao je s dvadesetak metara, a lopta je kroz ruke Kariusa pronašla put do mreže za konačnih 3:1.

”Samo kratko sam porazgovarao sa njim poslije utakmice, ali nema ni o čemu da se priča. Teško mu je, nitko ne želi takvo nešto. Greške su bile očigledne, ali ne moramo pričati o njima. On to zna, ja to znam, svi to znaju. Sada mora da se izbori sa tim, mi moramo da se izborimo. Bit ćemo uz njega, u to nema sumnje“, istakao je Klopp.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!