Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Klopp: Sir Alex Ferguson mi je uzor

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, izjavio je da je Alex Ferguson uzor svakom treneru na svijetu, nakon što je primio čestitke od strane bivšeg šefa Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson mi je uzor

Klopp je dao izjavu za Sky Sports nakon što je dobio nagradu “LG perfomans tjedna”, nakon pobjede protiv Southamptona u Capital One kupu u srijedu (1-6). Ovo je drugi uzastopni put da dobija ovu nagradu, nakon što ju je dobio i nakon pobjede od 4-1 protiv Manchester Cityja. Bivši trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson je dio “udruženja trenera” koji odlučuju pobjednika.

“Ferguson mi je čestitao na svemu, a ostalo je privatna stvar”, započeo je intervju kroz smijeh uvijek dobro raspoloženi Klopp, te nastavio:

“Imao sam veliku čast razgovarati s njim nekoliko puta i, naravno, on je uzor svakom nogometnom treneru na svijetu. To je bio veliki užitak jer je on jako zanimljiva osoba, on je poput “knjige povijesti nogometa”, tako da mi je drago jer sam proveo neko vrjeme s njim.”

Rekao je i par riječi o Stevenu Gerrardu, koji ove sedmice trenira sa bivšim klubom, nakon što je sezona u MLS-u završila.

“Gerrard je sličan Alexu, samo mlađa verzija. Dobro je što je ovdje sa nama. Svi ga znaju bolje od mene, tako da je odlična stvar što je tu. Dobra je osoba i svi ga vole.”

[su_unibet_advent_calendar]

Oznake: