NaslovnicaVijestiSJAJNA REAKCIJA: Evo kako je Klopp odgovorio na ponudu da se vrati...

SJAJNA REAKCIJA: Evo kako je Klopp odgovorio na ponudu da se vrati u Borussiju Dortmund!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp dobio je ponudu da se vrati na klupu svog bivšeg kluba Borussije Dortmund, ali ju je odbio na najsmješniji mogući način.

Klopp odbio povratak u Borussiju Dortmund

Njemački stručnjak je osvojio dvije titule prvaka Bundeslige dok je vodio Borussiju prije nego što je napustio klub krajem sezone 2014/15, da bi na kraju preuzeo slobodno mjesto u Liverpoolu nakon otkaza Brendana Rodgersa.

Od tada je napravio nevjerovatan posao sa ‘Redsima’, ‘pretvorivši ih’ od ekipe koja se nalazila na sredini tabele u Premier ligi u prvake starog kontinenta, i to sve u četiri godine. S druge strane, prije nego što je doveo Luciena Favrea kao novog trenera prije godinu dana, izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke pokušao je nagovoriti Kloppa da se vrati.

On je u svojoj novoj autobiografskoj knjizi, kako izvještava Bild, napisao: “Znao sam da će Jurgen ispuniti svoj ugovor do kraja. Uvijek je to radio u svojim klubovima. Međutim, želio sam krenuti novim putem sa Borussijom, i morao sam sam ga zamoliti da barem razmisli o povratku.”

Dok je Klopp bio u avionu, nakon što je nešto ranije odveo Liverpool do finala Lige prvaka, on je primio poziv svog starog šefa i ostao skoro u nevjerici. “Telefon mi je zazvonio dok sam bio u avionu. ‘Jurgen, moraš se vratiti'”, prisjetio se početka razgovora Klopp.

Zatim je nastavio: “Mislio sam da se šali, odgovorio sam mu: ‘Jesi li glup, da li si nešto pio? Otkud ti ta ideja? Imam još nekoliko godina ugovora sa Liverpoolom’.”

Unatoč tome što je sa ‘Redsima’ osvojio šestu titulu Lige prvaka prošle sezone, on je i dalje usred projekta sa engleskim velikanom, koji je na dobrom putu da osvoji i Premier ligu, a trenutno ima osam bodova prednosti na vrhu tabele.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!