NaslovnicaVijestiKLOPPOVA TAJNA: Otkrio u kakvom stanju su mu igrači dolazili na trening

KLOPPOVA TAJNA: Otkrio u kakvom stanju su mu igrači dolazili na trening

Kloppova tajna nakon mnogo godina je otkrivena. Naime, on je za medije rekao kako nije mogo da vjeruje da su mu igrači Borussije Dortmund dolazili na trening pijani.

KLOPPOVA TAJNA

Ekipa Jurgena Kloppa je osvojila Bundesligu u sezoni 2010./2011., prvi put nakon čak devet godina. Kada su osigurali prvo mjesto u Budesligi, igrači Borussije su se totalni opustili.

“Posije utakmica smo odlazili u klubove, uvijek nas je bilo po jedno deset. Većina od nas ima djevojku, zamisliti onda šta se tu dešavala”, rekao je Gundogan, te dodao:

[su_live_koeficijenti]

“Sljedeće jutro na treningu smo uglavno dolazili pijani, ali to je bilo svima tamo jasno. Radili smo to valjda u nekoj granici normale, te na kraju smo se još više povezali zbog toga.”

Nakon dvije godine dobre atmmosfere u Dortmunda – došao je i tome kraj, jer se prije utakmice polufinala Lige prvaka protiv Real Madrid, pročula vijesti da će Mario Gotze preći u najvećeg rivala iz Bundeslige – Bayerna iz Munchena.

Jurgen Klopp nije mogao da vjeruje da je to istina, te kaže da je malo falilo da dobije srčani udar.

[su_live_koeficijenti_v2]

“Taj dan sam listao internet, te pogledao naslov Gotze prešao u Bayern. Odma sam pisao Reusu, jer njih dvojica su tada imali isto menadžera, a i njih dvojica su bili veliki prijatelji”; rekao je Jurgen Klopp, te nastavio:

“Reus mi je odgovorio samo: Istina je. Ne mogu da vjerujem. Juče sam saznao. Malo mi je falilo da me udari srčani udar.”

“Ostao sam samo kod kuće, sa svojom ženom nisam mogao nigdje da izađem, jer sam bio u velikom šoku.”

“Znam da su mu igrači dolazili par puta pijani na treninge, ali nisam se ljutio na njih, jer smo tu fazonu odigrali fantastično, zaslužili smo”, rekao je na kraju Jurgen Klopp.

Bayern iz Munchena je Borussiji Gotzea platio oko 38 miliona eura, na ljeto 2013. godine. Nakon tri godine Gotze se vraća u Borussiju Dortmund za nešto više od 20 miliona eura, a te godine je Gundogan otišao u Premiership potpisao je za Manchester City!


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!