NaslovnicaVijestiKlubovi sa začelja Premier lige najviše potrošili u prijelaznom roku!

Klubovi sa začelja Premier lige najviše potrošili u prijelaznom roku!

Poslednjih šest klubova na tablici Premier lige, zajedno su potrošili čak 139 milijuna dolara, što je više od polovie ukupnog iznosa koji su klubovi iz najvišeg ranga potrošili u prijelaznom roku.

potrošili

Šest poslednjeplasiranih klubova potrošilo je gotovo polovicu svote od 270 milijuna dolara, koliko su potrošili klubovi iz Premijer lige u zimskom prijelaznom roku.

U objavljenoj analizi revizorsko-konzultantske kuće Deloitte, navodi se da su šest poslednjeplasiranih klubova Middlesbrough, Leicester, Swansea, Crystal Palace, Sunderland i Hull zajedno potrošili skoro 139 milijuna dolara.

Njih dijeli samo pet bodova na tablici, a uložili su mnogo novca u dovođenje novih igrača kako bi opstali u Premier ligi, najskupljoj ligi svijeta. Ove sezone je počeo trogodišnji ugovor o televizijskim pravima premijerligaških utakmica vrijedan gotovo 10.5 milijardi dolara.

“Klubovi iz donjeg dijela tablice su najviše potrošili u siječnju, uložili su u svoje ekipe u pokušaju da opstanu u Premier ligi. To nije iznenađenje, s obzirom na zaradu klubova od televizijskih prava”, navodi se u priopćenju.

U analizi se navodi velika razlika između potrošnje u ljetnom i zimskom prijelaznom roku. U ljetnom prijelaznom roku 60 posto ukupne sume potrošilo je prvih šest klubova. Deloitte je naveo i da su klubovi zajedno zaradili 50 milijuna dolara na transferima i to zahvaljujuči četiri transfera, od kojih dva u kineske klubove. Brazilski nogometaš Oscar je iz Chelseaja prešao u Shanghai SIPG za 75,8 milijuna dolara, a Odion Ighalo je za 25.2 milijuna dolara prešao u Changchun Yatai.

Dimitri Payet je iz West Hama prešao u Olimpique Marseille za 31.5 milijuna dolara, a Memphis Depay iz Manchester Uniteda u Lyon za 27 milijuna dolara.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!