NaslovnicaVijestiKo je Carlos Velasco Carballo, sudac sutrašnjeg meča između Liverpoola i Manchestera?

Ko je Carlos Velasco Carballo, sudac sutrašnjeg meča između Liverpoola i Manchestera?

Sutra je na rasporedu najveći engleski derbi, ovaj put u okviru osmine finala Lige Europe. Liverpool će od 21:05 na svom Anfiledu dočekati Manchester United, a sudija sutrašnjeg meča je Carlos Velasco Carballo. Šta znamo o njemu? Kakve su mu ‘navike’? Na koga se kladiti, pročitajte ispod.

Velasco Carballo

Manchesteru i Liverpoolu je prvi put u stogodišnjem rivalitetu da se sastaju u europskim takmičenjima, ovo će biti definitivno poseban derbi. Carlos Velasco Carballo je industrijski inžinjer, a na utakmicama uvijek pokazuje veliki broj kartona. Što je utakmica važnija, tribine krcatije to će Carballo pokazati više kartona. Na posljednjih deset utakmica koje je sudio pokazao je čak 63 žuta kartona, a isključio šestoricu igrača. Zbog ovakvog sudije stratezi oba tima, Louis Van Gaal i Jurgen Klopp moraće odraditi posebnu psihološku pripremu za svoje momke, jer bi ovdje preveliki adrenalin mogao biti – koban!

Revanš mečeve bi mogli propustiti Alberto Moreno i Chris Smalling ako sutra dobiju žuti karton, a sutra neće nastupiti još nekolicina igrača iz oba tima zbog povreda.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Vratimo se u 2012. godinu, otvaranje EP u Poljskoj i Ukrajini. Prvi meč pripao je upravo Carballu da sudi. Pred 80 hiljada ljudi, u 44. minutu već je pokazao drugi žuti karton reprezentativcu Grčke Sokratisu Papastatopulosu, a u 68. minutu isključio golmana Szczęsnyja. U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu pokazao je devet žutih kartona i isključio Luiza Gustava iz redova Brazila. Ako se sjećate, na tom meču Neymar je doživio stravičnu povredu, ‘za zatvora’ je startovao Zuniga, a španski sudija, nije pokazao ništa…

Sudio je i prvi meč osmine finala Lige prvaka između Chelseaja i PSG-a gdje je pokazao pet žutih kartona.

Ako pogledamo statistiku, ovaj kontroverzni španski arbitar dosuđuje duplo više penala u korist domaćina (0,24-0,12), a duplo više kartona dijeli gostujućoj ekipi (1,61 -2,12).

Zato sutra, kladioničari, pamet u glavu i pazite šta igrate. Najbolje tipove za sutrašnji meč moći ćete pročitati na forumu Svijeta Kladjenja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!