NaslovnicaVijestiKoga je United htio za menadžera prije Mourinha?

Koga je United htio za menadžera prije Mourinha?

Bivši igrač Tottenhama, Jermaine Jenas tvrdi da je menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino bio planirana zamjena za Louisa Van Gaala u Unitedu, koji je u Julu napustio Old Trafford.

Mourinho

“Da je Pochettino bio dostupan, on bi bio prvi izbor Manchester Uniteda, 100 posto., rekao je Jenas za BBC Radio 5 Live.

“Mislim da bi ga sigurno izabrali prije Mourinha”.


Međutim, na njihovo zadovoljstvo, Spursi su zadržali Pochettina, uz nadu da će ponoviti učinak iz prošle sezone kada su izborili direktan plasman u Ligu prvaka, a nekoliko kola prije završetka bili su u šampionskoj trci sa Leicesterom.

“Prednost Spursa sa Pochettinom je to što su već uigrani. Igrači koji su bili tu su u ritmu već od prvog dana treninga, i tačno znaju šta šef zahtijeva od njih”, dodao je Jenas.

KLADI SE
Izvršni direktor Borussie Dortmund, Hans-Joachim Watzke, blizak prijatelj Jose Mourinha, pohvalio je odnos Portugalca u pregovorima oko transfera Henrikha Mkhitaryana u United.

“Crveni đavoli” doveli su igrača godine Bundeslige za sumu od 30 miliona funti u jednom najvećih transfera u ljetnom prelaznom roku.

“Nisam bio ljut na Josea”, rekao je Watzke The Sunu.

“Razgovarali smo i rekao mi je: ‘Aki, odluka je na tebi. Najvažnija stvar u cijeloj priči je naš odnos. Mnogo je dobrih igrača u Europi, ali pravih prijatelja je jako malo’. Tako da je sa njegove strane bilo vrlo ljubazno i korektno.”

“Kada sam odlučio da pustim Henrikha da ode, znao sam da će to biti dobar posao za Borussiu. Bio je to jedan od najpoštenijih transfera”, dodao je Watzke.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!