NaslovnicaVijestiKojeg bi igrača iz svog tima Claudio Ranieri mijenjao za Messija?

Kojeg bi igrača iz svog tima Claudio Ranieri mijenjao za Messija?

Leicester City se priprema za sutrašnju utakmicu protiv Manchester Uniteda u Premiershipu na Old Traffordu. Utakmica koja bi mogla da riješi pitanje prvaka Engleske za sezonu 2015/2016, ukoliko Leicester City osvoji sva tri boda protiv ‘Crvenih đavola’.

Claudio Ranieri

Trener ‘Lisica’, Claudio Ranieri rekao je da će njegov tim dati sutra sve od sebe, te da su njegovi igrači zaslužni za to što on živi svoj san, te da prema njima ne može biti strog. Kada su novinari došli na temu o golmanu Leicestera, Kasperu Schmeichelu, Ranieri je rekao da bi bilo nepravedno njega porediti sa njegovim ocem Peterom.

Talijanski stručnjak rekao je da kako je njegov golman fantastičan, te da nikada nije bio u sjeni svoga oca.

“Kasper je fantastičan igrač, odličan golman, on ima nešto svoje, zaslužuje titulu. Za mene nikada nije bio u sjeni oca. Zbog toga vam kažem da prestanete govoriti o njegovom ocu.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Kasper Schmeichel je veoma važan kotačić u motoru Leicester Cityja ove sezone, u 35 utakmica primio je samo 33 gola što je 0,94 gola po utakmici. Kasper nije primio gol u posljednjih sedam nastupa u Premiershipu.

Ranieri je pun hvale za danskog golmana, te je u šali komentarisao glasine koje povezuju Schmeichela sa Barcelonom.

“Interes Barcelone? Fantastično! Koliko novca? Možemo ga mijenjati za Lionela Messija!”, rekao je Ranieri kroz smijeh.

Ponovimo, ukoliko Lisice sutra savladaju United osovjit će svoju prvu titulu u istoriji, a Claudio Ranieri za novinare Daily Maila dodao je još da su bivši igrači Uniteda u njegovom timu, Danny Drinkwater i Danny Simpson izuzetno motivisani uoči sutrašnjeg duela na Old Traffordu, a pogotovo zbog toga što bi taj duel mogao da odlučiti prvaka.

Što se tiče ostatka Premier lige, Tottenham ima čak sedam bodova zaostatka za Lisicama, a u dnu tabele Newcastle je danas zabilježio veoma važnu pobjedu protiv Crystal Palacea od 1-0.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!