NaslovnicaVijestiKolarov napušta Etihad, a dolazi sjajni Brazilac

Kolarov napušta Etihad, a dolazi sjajni Brazilac

Kolarov napušta Etihad, a dolazi sjajni Brazilac. Manchester City je prije dva dana na Britanija stadionu doslovno razbijen od domaćeg Stokea, a jedan od najslabijih pojedinaca na terenu bio je Srbijanac Aleksandar Kolarov koji je odigrao jako lošu utakmicu.

Kolarov napušta Etihad

Navijači Građana odmah su na društvenim mražama krenuli sa prozivanjem ovog jako zahvalnog fudbalera koji ove sezone igra u sjajnoj formi, ali navijači su sa samo jednom utakmicom zaboravili sve.

A odgovor od uprave je odmah stigao. I to u dugogodišnjoj želji Alexu Sandri kojeg Manuel Pellegrini već dva prelazna roka bezusješno pokušava dovesti.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Ali slijedi januar i slijedi nova velika potrošnja Manchester Citya. Prema izvorima sa Otoka, uprava je spremna platiti čak 30 miliona za Brazilca koji je na početku sezone napustio Porto i prešao u Juventus.

A to bi odmah značilo i odlazak Aleksandra Kolarova.

Aleksandar “Aca” Kolarov (Zemun, 10. novembar 1985) je srpski fudbaler. Trenutno igra u Premier ligi za Manchester City na poziciji beka. Nadimak „srpski Roberto Carlos“ dobio je posle prvenstva za igrače do 21 godine 2007. zbog razornog slobodnog udarca sličnog Karlosovom. Često ga porede i sa Sinišom Mihajlovićem. Oženjen je i ima jednu ćerku.

Prelazak Kolarova iz Čukaričkog u OFK Beograd izazvao je burne reakcije javnosti. Naime, umjesto da cijena Kolarova bude 300 000 eura, odnosno cijena koju bi Romantičari trebalo da plate da bi Kolarov zaigrao za njih, on je prešao u OFK Beograd bez obeštećenja. „Slučaj Kolarov“ je javno iznijet 2008. na televiziji B92 u emisiji „Insajder“ o fudbalskoj mafiji. U raspravi o tom transferu u „Insajderu“ učestvovao je i Zvezdan Terzić, tadašnji predsjednik tima sa Karaburme.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Tokom ljeta 2007. godine, prelazi u Italijanski Lacio iz OFK Beograda za sumu od 700.000 eura. Sa Laciom je osvojio Kup Italije 2008. godine i Super-kup Italije 2009. godine. U Laciu je proveo tri nezaboravne godine, odigrao je 82. meča i postigao 6 golova.

Tokom leta 2010. godine, potpisuje ugovor sa Mančester City-em za sumu od 19. miliona eura. Kolarov zbog povrede nije igrao skoro cijelu prvu polusezonu u City-u. Za Citi je debitovao početkom 2011. godine.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!