NaslovnicaVijestiKolike šanse kladionice daju Leicesteru da odbrani titulu?

Kolike šanse kladionice daju Leicesteru da odbrani titulu?

Leicester City novi je šampion Engleske za sezonu 2015/16. Teško da je iko očekivao da će čuti ovu rečenicu na kraju sezone, osim malog broja entuzijazista koji su vjerovali u čudo, te se kladili da će Lisice podići šampionski pehar, po nevjerovatnoj kvoti 5000, što je koeficijent koji su davale kladionice prije starta premijerligaškog karavana.

Leicester

Mnogi kladioničari zaradili su pravo malo bogatstvo na simbolične uplate, dok su se neki ipak odlučili na raniju isplatu, vodeći se krilaticom “bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”. Oni koji su vjerovali u četu Claudija Ranierija do samog kraja, imaju najviše razloga za zadovoljstvo. Međutim, najveći tragičar je definitivno igrač koji je uložio 50 penija na Leicester, i već nakon jednog odigranog kola napravio, ispostaviće se kasnije, najveću pogrešku u životu.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Šanse da Leicester postane šampion ove sezone svakako su bile minimalne, što najbolje govori koeficijent od čak 5000. Koliko je ovo nestvaran podvig iz ugla kladionice, recimo, najbolje ilustruje koeficijent od 2000 na opkladu da je Elvis Presley još uvijek živ.

Nekoliko kladionica je objavilo kako će morati da isplati milionske sume na opklade koje su glasile da Leicester postaje šampion, a navodno, među njima su i one sa ulozima od 50 funti, što će srećnim dobitnicima donijeti čak 250 000 funti.

William Hill već nudi koeficijente za pobjednika Premier lige za novu sezonu 2016/17. Ovoga puta, na Leicester nude koeficijent od 26, te ih svrstavaju kao sedmog favorita među pretendentima na šampionski tron.

William Hill

Najveće šanse se daju Manchester Cityju po koeficijentu 2.75, dok drugo mjesto dijele Arsenal i Chelsea sa koeficijentom 5.50. Slijede Tottenham sa 9 te Liverpool sa koeficijentom 10, ispred već pomenutog Leicestera. Burnley, Swansea, Watford i West Bromwich su najveći autsajderi sa koeficijentom 1001.

Sinoćnjim remijem Chelseaja i Tottenham Hotspura na Stamford Bridgeu, Leicester je zadržao nedostižnih sedam bodova prednosti dva kola prije kraja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!