NaslovnicaVijestiKoliko je Juventus zapravo dobio od prodaje Paula Pogbe?

Koliko je Juventus zapravo dobio od prodaje Paula Pogbe?

Generalni direktor Juventus, Giuseppe Marotta otkrio je koliko je zapravio njegov klub inkasirao od prodaje francuskog nogometaša Paula Pogbe Manchester Unitedu. Javnosti je poznato da je Juventus zaradio 105 milijuna eura, no on kaže da to nije baš istina.

paulpogbanetherlandsvfrancefifa2018h4zndohy4i-x

Marotta je prvo objasnio kako su doveli Paula Pogbu za 1,5 milijuna europskih novčanica upravo iz Manchester Uniteda.

“Prvo smo doveli Pogbu iz Manchester Uniteda za 1.5 milijuna eura i to u pravo vrijeme da engleski klub ne započne pravnu proceduru koja bi znatno odgodila njegovu registraciju. Dogovor s igračem rezultirao je brojnim tročkovima za aktivnosti njegovog agenta i savjetnika”, započeo je Marotta.

Generalni direktor italijanskog prvaka rekao je da je Pogba se nakon četiri godine odlučio vratiti u Premiership, Italijan kaže da je francuski nogometaš ovaj transfer želio pod svaku cijenu, međutim novac mu nije bio glavni razlog.

Također, malo tko je znao koliko je zapravo zaradio Mino Raiola, portugalski menadžer od prodaje ovog igrača.

“Nakon četiri godine u Juventusu, odlučio se vratiti u Englesku. Htio je taj transfer pod svaku cijenu, ali ne samo zbog novca. Bilo je tu zahtjeva koji bi unijeli nemir u svlačionici. Prodajom u United dobili smo 105 milijuna eura plus još pet milijuna eura u bonusima, aktivirala bi se i dodatna klauzula ukoliko potpiše novi ugovor s Unitedom ili bude prodan za više od 50 milijuna eura. Rezultat svega je naš profit od 95 milijuna eura, do čega 27 milijuna ide Minu Raioli i njegovoj kompaniji, a kada uz to uzmemo u obzir sve pravne troškove i naknade, naša prava neto dobit je 72 milijuna eura”, pojasnio je Marotta.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!