NaslovnicaVijestiKoliko visoko može poletjeti Mbappe?

Koliko visoko može poletjeti Mbappe?

Već dugo vremena svjetska javnost nije bila očarana nekim igračem kao što je sa Mbappeom. Francuz igra u nevjerovatnoj formi, pitanje je samo koliko visoko može poletjeti Mbappe, koji na početku svoje karijere pokazuje veći potencijal nego igrač sa kojim ga često porede, Thiery Henry.

Koliko visoko može poletjeti Mbappe

Francuska u svojoj historiji nije proizvela mnogo vrhunskih napadača. To je činjenica. Jedan od prvih je bio Juste Fontain, zvijezda mundijala 1958 godine.On je danas poprilično zaboravljen od strane svjetske javnosti a ruku na srce, francuski nogomet i nogomet uopšte u to vrijeme nije bio na nekoj velikoj razini. Na njegovog nasljednika francuzi su čekali punih 30 godina. Jaen-Pierr Papin je nakon osvojene Zlatne lopte svoju karijeru skratio prelaskom u AC Milan, gdje se nije najbolje snašao a u prilog mu nije išla činjenica da je tada francuski nogomet bio daleko iza evropskog i svijetskog vrha.

>>BLOKIRA NJEGOV DOLAZAK, JER GA NISU PITALI ZA MIŠLJENJE

Nakon njega na scenu je došao Eric Cantona, za kojeg ne možemo ni reći da je bio klasični napadač. On jeste postao legenda Manchester Uniteda, ali ga je njegov temperament koštao mnogih stvari u karijeri, te je istu završio u 31. godini zivota.

Upravo je Monaco u sezoni 1997/1998 iznjedrio napadački tandem, koji je dugo harao, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Naravno riječ je o Thiery Henryu i Davidu Trezeguetu. Galski pijetlovi prije njih dvojice nisu imali napadački tandem koji je igrao za reprezentaciju u kontinuitetu i to sa velikim uspjehom. Francuzi su osvojili Svjetsko prvenstvo 1998 i Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije.  Henry je nakon kratke epizode u Juventusu završio u Arsenalu, a Trezeguet je ostao vjeran Staroj dami. Sve ostalo je historija.

Koliko visoko može poletjeti Mbappe

Vrijedni spomena su još Nicolas Anelka, koji je jedno vrijeme bio najskuplji igrač na svijetu ( i Denilson je, pa šta?!), imao je sve predispozicije da izraste u vrhunskog napadača ali uvijek mu je nešto falilo.  Karim Benzema je danas najbolji francuski napadač, ali je zbog afere sa Valbuenom nepoželjan u reprezentaciji.

Obara rekorde kao iz šale
Skoro dvije decenije kasnije, u Monacu ponovo imaju dragulja. Francuzi ponovo imaju devetku koju čekaju već neko vrijeme. Poslije sezone 1997/1998 kada je Monaco na krilima Henrya i Trezegueta igrao u polufinalu Lige prvaka protiv Juventusa, u kneževini ponovo vlada tinejdžer, Kylian Mbappe, igrač koji je blago rečeno, potresao evropsku a i svjetsku nogometnu javnost. Takve brojke u njgovim godinama nisu imali ni Messi ni Cristiano Ronaldo.

Mbappe je ove sezone u 36 nastupa postigao 22 gola, što je za jednog osamnaestogodišnjaka zaista impresivno. On je nakon utakmice sa Dortmund oborio još nekoliko rekorda, postao je najmlađi igrač koji je postigao pet golova u Ligi prvaka, najmlađi igrač koji je postiga barem jedan gol na svoje prve četiri utakmice u Ligi prvaka i najmlađi igrač, koji je uspio postić gol na dvije utakmice četvrtfinala.

[su_bet365_live_koeficijenti]

 

Anelka kao primjer
Monaco
nije klub koji može zadržati svoje najbolje nogometaše u svom klubu. Prije ili kasnije Mbappe će napustiti kneževinu. Zbog njegove trenutne forme se pitamo da li će on postati najskuplji igrač u historiji nogometa? I to pitamo se s pravom, jer je upravo Monaco prodao Anthonya Martiala Manchester Unitedu za vrtoglavih 80 miliona. A treba biti realan, Martial tada nije bio ni blizi ovome što je sad Mbappe.

Početak karijere Mbappea je kao iz snova. Sve se vrti oko njega, igra u polufinalu Lige prvaka i vjerovatno će na ljeto završiti u nekom od najvećih klubova na svijetu. Pitanje je samo da li će donijeti ispravnu odluku? Thiery Henry je na prvu pogriješio ( transfer u Juventus), ali je imao priliku za popravni pa je završio u Arsenalu. Da li će Mbappe donijeti pravu odluku? Da li će imati priliku za popravni kao Henry? A možda će završiti kao Anelka koji je iz redova Arsenala prešao u Real Madrid, što je po mišljenu stručnjaka glavni razlog zbog kojeg nije uspjeo opravdati potencijal koji je pokazivao u Londonu.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!