NaslovnicaVijestiNOVI KLUPSKI REKORD? Bayern Munchen spreman ponuditi 120 miliona eura za zvijezdu...

NOVI KLUPSKI REKORD? Bayern Munchen spreman ponuditi 120 miliona eura za zvijezdu Real Madrida!

Prema svemu sudeći, u Bayern Munchenu se spremaju za veliku smjenu generacija, te žele zamijeniti neke od starijih zvijezda, a u klub bi mogao doći jedan od najtalentiranijih igrača Real Madrida.

Bayern Munchen želi Marca Asensija

Bavarski gigant je uspostavio dominaciju u domaćem prvenstvu, osvojivši ga u proteklih šest sezona, dok su također jako uspješni i u Ligi prvaka, gdje su u proteklih sedam godina dolazili do četvrtfinala, te jednom i do polufinala.

Ipak, ove sezone im ne ide baš sve po planu. U Bundesligi su drugi na tabeli, ali još uvijek postoji šansa da vodeća Borussia Dortmund posustane u završnici sezone, a također ih očekuje i uzvratni susret protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka. Mnogi ljubitelji nogometa će se složiti kako je glavni razlog njihove loše forme u dosadašnjem dijelu sezone taj što se bliži kraj karijera nekada najboljim igračima njemačkog velikana, Arjenu Robbenu i Francku Riberyju, te oni ne mogu više igrati na najvišem nivou.

Već neko vrijeme sa dolaskom na Allianz arenu se povezuje talentirani krilni igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi. Iako je klub za njega navodno poslao nekoliko ponuda u zimskom prelaznom roku, do transfera nije došlo. Bavarci su po svemu sudeći pronašli novu metu, a kako izvještavaju španjolske novine Don Balon, riječ je o zvijezdi Real Madrida Marcu Asensiju.

Uprkos tome što njegova otkupna klauzula iznosi nevjerovatnih 700 miliona eura, te ga predsjednik kluba Florentino Perez ne planira prodati, Bayern je spreman ponuditi čak 120 miliona eura za njegov dolazak, što bi bio novi klupski rekord. Jedan od razloga zbog kojeg bi do transfera zaista moglo doći sljedećeg ljeta je i taj što 23-godišnjak ne dobija minutažu kakvu bi želio pod vodstvom novog trenera Santiaga Solarija, te navodno nije nimalo zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi.

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!