NaslovnicaVijestiKONAČNO STIGLO POJAČANJE U NAPADU: Atletico Madrid doveo novog napadača!

KONAČNO STIGLO POJAČANJE U NAPADU: Atletico Madrid doveo novog napadača!

Atletico Madrid je na svojoj službenoj stranici potvrdio dolazak novog pojačanja, a riječ je o napadaču AC Milana i reprezentativcu Hrvatske Nikoli Kaliniću.

Kalinić stigao u Atletico Madrid

On je sa ‘Jorgandžijama’ potpisao trogodišnji ugovor, a iako iz kluba nisu službeno potvrdili, španjolski mediji pišu kako je cijena transfera navodno oko 15 miliona eura.

[su_bet365_koeficijenti]

30-godišnjak je posljednjih nekoliko godina proveo u Seriji A, nakon što je stigao u Fiorentinu u ljeto 2015. godine iz Dnipra za oko 5,5 miliona eura. U dresu ‘Viole’ je na ukupno 84 utakmice u svim takmičenjima postigao 33 gola i podijelio 11 asistencija, nakon čega je prošlog ljeta stigao na San Siro na jednosezonsku posudbu, tokom koje je postigao tek šest golova na ukupno 41 nastupu u svim takmičenjima. Uprkos tako lošem učinku, Rossoneri su morali otkupiti njegov ugovor početkom prošlog mjeseca za 20 miliona eura.

[su_vegas]

Kalinić je privukao pažnju svjetskih medija na nedavno odigranom Svjetskom prvenstvu, kada je odbio ući sa klupe tokom utakmice protiv Nigerije, na kojoj su ‘Vatreni’ slavili rezultatom 2-0. Nakon tog incidenta, izbornik Zlatko Dalić ga je odlučio poslati kući, a nakon što je Hrvatska na kraju stigla do finala i osvojila srebro, Kalinić je zahvalio na ponuđenoj medalji, ali ju je odbio prihvatiti s obzirom da nije igrao niti jednu minutu u Rusiji.

On je čak šesto pojačanje madridskog kluba ovog ljeta, koji je ukupno potrošio 109 miliona eura. Pored njega, stigli su još Thomas Lemar iz Monaca za 70 miliona eura, Santiago Arias iz PSV Eindhovena za 11 miliona eura, Rodri iz Villarreala za 20 miliona eura, Jonny Casto iz Celte Vigo za sedam miliona eura, Antonio Adan iz Betisa za milion eura, te krilni igrač Gelson Martins besplatno nakon što je raskinuo ugovor sa Sportingom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!