NaslovnicaVijestiKRITIKOVAO REAL MADRID: Evo kako je Cristiano Ronaldo uporedio svoj bivši klub...

KRITIKOVAO REAL MADRID: Evo kako je Cristiano Ronaldo uporedio svoj bivši klub sa Juventusom!

U devet godina, koliko je proveo u Real Madridu, Cristiano Ronaldo je zaradio epitet možda i najveće legende u povijesti ‘kraljevskog’ kluba. Los Blancosi su odlučili oboriti svjetski rekord kada su za njegovo dovođenje platili 94 miliona eura 2009. godine.

Ronaldo kritikovao Real Madrid

Portugalac je na ukupno 438 nastupa u svim takmičenjima za Real Madrid postigao nevjerovatnih 450 golova, oborio mnoštvo rekorda, te bio ključni igrač u osvajanju dvije titule prvaka Španjolske, kao i čak četiri Lige prvaka.

Iako ima 33 godine, on i dalje pokazuje da mu godine ne mogu ništa, i to u dresu novog kluba Juventusa. Otkako je stigao u Torino na ukupno 19 nastupa je postigao 11 golova, a njegov novi tim je neporažen u Seriji A. Nakon pet mjeseci provedenih u novom klubu, Ronaldo je otkrio koja je glavna razlika između ‘Stare dame’ i Real Madrida, priznavši kako je Juve mnogo skromniji, i više se osjeća obiteljska atmosfera.

U intervjuu za La Gazzetta dello Sport on je rekao: “Mogu reći da je ovo najbolja grupa igrača s kojom sam igrao. Ovdje smo svi isti, a drugdje neki igrači imaju osjećaj kako su veći od drugih. Ovdje smo svi na istom nivou, svi su skromni i žele pobijediti. Ukoliko Dybala ili Mandžukić ne postignu gol, i dalje su sretni i vidite njihov osmijeh. Za mene je to lijepo, osjećam tu razliku. U Madridu su također skromni, ali ovdje to osjećam više. Ovo je drugačiji tim u odnosu na Real Madrid, više smo poput obitelji.”

On je također dodao kako je smatrao da on zaslužuje Zlatnu loptu, ali je i čestitao svom bivšem suigraču Luki Modriću, koji je zaustavio njegovu i Messijevu dominaciju kada je u pitanju ova nagrada. Rekao je: “Mislim da zaslužujem Zlatnu loptu svake godine. Radim za to, ali ukoliko ju ne osvojim nije kraj svijeta, poštujem odluku. Na terenu sam uradio sve da ju osvojim, cifre ne lažu, ali nemojte misliti kako sam manje sretan ukoliko ju ne osvojim. Imam velike prijatelje i obitelj, igram u jednom od najboljih klubova, mislite da idem kući i plačem? Naravno da sam razočaran, ali život ide dalje i radit ću još više.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!