NaslovnicaVijestiKylian Mbappe priznao kolike šanse daje Messiju i Ronaldu za osvajanje ovogodišnje...

Kylian Mbappe priznao kolike šanse daje Messiju i Ronaldu za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte!

Polako se bliži kraj godine, i ubrzo ćemo saznati tko će biti novi osvajač Zlatne lopte. Ove godine je konkurencija daleko veća, te još uvijek nitko sa sigurnošću ne zna tko je glavni favorit za osvajanje te prestižne nagrade, za razliku od proteklih deset godina kada su se na tronu razmijenjivali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Njihova dominacija će ostati upisana zlatnim slovima u povijest nogometa, s obzirom da su obojica bili proglašavani najboljim po pet puta, nadmašivši tako prethodni rekord od tri osvojene Zlatne lopte, koji su držale legende kao što su Johan Cruyff, Michel Platini i Marco van Basten.

Mbappe o Zlatnoj lopti

Ipak, ove godine, Messi i Ronaldo po mišljenju mnogih nisu vodeći favoriti, već veznjak Real Madrida i reprezentativac Hrvatske Luka Modrić, koji je ranije ove godine već osvojio FIFA nagradu za najboljeg igrača svijeta, kao i nagradu za UEFA igrača godine. Modrić je sa Los Blancosima osvojio svoju treću uzastopnu Ligu prvaka krajem prošle sezone, nakon čega je predvodio Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva odigranog proteklog ljeta u Rusiji. Međutim, Messi, Ronaldo i on ove godine nisu jedini favoriti, već je tu i nekoliko članova reprezentacije Francuske, koja je postala prvak svijeta.

Jedan od njih je Kylian Mbappe, koji je odigrao sjajnu sezonu u dresu Paris Saint-Germaina, nakon čega je impresionirao u dresu ‘Trikolora’. Naime, on je postao prvi tinejdžer, još od legendarnog Pelea, koji je postigao više od jednog gola na utakmici nokaut faze Svjetskog prvenstva, a također je izjednačio i drugi rekord Brazilca postavši također uz njega jedini tinejdžer koji je postigao gol u finalu.

On je dao zanimljiv intervjuu za AFP, u kojem je komentarisao dominaciju Messija i Ronalda kada je u pitanju Zlatna lopta. Rekao je: “Nitko ne igra bolje u ovom trenutku od Messija i Ronalda i ne možemo reći da se bliži kraj njihove ere, jer će se to dogoditi samo onda kada netko bude bolji od njih. Ipak, mislim da nijedan od njih dvojice neće osvojiti Zlatnu loptu ove godine, jer je ovo bila godina Svjetskog prvenstva, koje je velika prednost. Međutim, ukoliko upoređujete igrače po njihovoj formi, ne postoji nitko bolji od njih, ove godine su ponovo bili dva najbolja igrača na svijetu. Messi je završio kao najbolji strijelac u Europi, dok je Ronaldo bio najbolji strijelac Lige prvaka.”

Na pitanje tko bi po njegovom mišljenju trebao osvojiti Zlatnu loptu, Mbappe je odgovorio: “Iskreno, nadam se da će ju osvojiti Francuz, ostvarili smo nešto veliko. Ne bi bilo nepravedno, jer je to snažna riječ, ali bilo bi sramotno ukoliko ju Francuz ne osvoji. Ispisali smo povijest i bilo bi lijepo da budemo nagrađeni.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!