NaslovnicaVijestiLacazette otkrio šta je uvjet da Wenger ostane na klupi

Lacazette otkrio šta je uvjet da Wenger ostane na klupi

Napadač Arsenala Alexandre Lacazette otkrio šta je uvjet da Wenger ostane na klupi i sljedeće sezone, nakon brojnih kritika usljed loših rezultata ove sezone, posebno u Premier ligi.

Arsene Wenger je pod nikad većim pritiskom da napusti klupu kluba sa Emiratesa, nezadovoljstvo navijača je kulminiralo ove sezone, u kojoj Arsenal bilježi najlošije rezultate u Premier ligi u posljednjih 20 i više godina.

Francuskom stručnjaku već odavno se zamjera loš učinak i sušni period bez trofeja, barem onih najvećih (Premier liga i Liga prvaka), čak i veći dio navijača koji su ga podržavali sada žele da mu vide leđa.

[su_premierleague]

Trofeji iz FA Kupa definitivno ne mogu da zadovolje apetite navijača kluba iz sjevernog Londona, a klub sa Emiratesa ispao je i iz engleske ‘velike četvorke’ i drugu sezonu zaredom bi mogao ostati bez plasmana u Ligu prvaka, i to nakon 17 uzastopnih učešća.

Arsenal je tek šesti na tablici Premier lige i jedina šansa da se domogne Lige prvaka je kroz Ligu Europe, gdje ih u polufinalu čeka madridski Atletico.

Transfer glasine: Ronaldo od Reala zatražio ovog igrača, Drinkwater odlučio napustiti Chelsea, Asensio na kraju sezone ide u Englesku

OVO NIJE MOGUĆE: Manchester United uskoro igra domaće utakmice na Etihadu

Nogometaš Arsenala Alexandre Lacazette izjavio je da će jedino osvajanje Lige Europe omogućiti menadžeru londonskog kluba Arseneu Wengeru da i  naredne sezone predvodi momčad.

“Osvajanje Lige Europe je put kojim bi Wenger sačuvao posao, jer je mnogo doprinio uspijesima Arsenala, koji je gladan trofeja. To bi sačuvalo sezonu jer ne stojimo dobro u Premier ligi”, izjavio je Lacazette za engleske medije.

Francuski napadač redove “topnika” pojačao je 5. srpnja prošle godine, a u 28 ligaških nastupa postigao je deset golova.

Arsenal će prvi meč polufinala Lige Europe igrati protiv Atletica iz Madrida 26. travnja na svom terenu, dok je revanš sedam dana kasnije u Španjolskoj.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!