NaslovnicaVijestiLampard: Messi i Ronaldo bi mogli doći u MLS

Lampard: Messi i Ronaldo bi mogli doći u MLS

Dva najbolja igrača svijeta u ovom trenutku, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, mogli bi preći u američki MLS u budućnosti, prema mišljenju veznog igrača New York Cityja Franka Lamparda.

messi ronaldo

Legendarni igrač Chelseaja je otišao stopama svog sunarodnjaka Stevena Gerrarda, osvajača Zlatne lopte 2007. godine Ricarda Kake, te ikone talijanske reprezentacije i Serije A, Andrea Pirla, nakon što je napustio Manchester City prošle godine.

Dvojac Messi – Ronaldo nastavlja obarati rekorde svojim golovima u La ligi, postigli su 61 gol već ove sezone, u ukupno 63 odigrne utakmice, ali Lampard vjeruje da bi njih dvojica ubrzo mogli zamijeniti Španjolsku SJedinjenim Američkim Državama.

“Mišljena sam da Messi i Ronaldo bi mogli doći u MLS. To je vrlo realna mogućnost”, izjavio je Lampard za CNN Sport.

“Mislim da će im to biti želja. Cristianova posebno, njega već vidim kroz par godina u Americi. Mislim da će mu ovaj način života odgovarati, on je velika zvijezda i veliki igrač.”

Gerrard, koji trenutno brani boje Los Angeles Galaxyja, u potpunosti se slaže sa Lampardovim mišljenjem, dok Kaka također vjeruje da bi američki navijači uskoro mogli uživati u predstavama Messija i Ronalda.

“Nadam se da će doći u MLS. Zasigurno bih im to preporučio, ali ne samo njima dvojici, već svim igračima”, izjavio je bivši kapiten Liverpoola i engleske reprezentacije.

“Siguran sam da će uživati u životu ovdje, na terenu i van njega, jer Amerika je super zemlja za rad i uživanje. Znam po razgovorima sa bivšim suigračima iz Premier lige da trenutno svi pričaju o MLS-u. Možda prije pet ili deset godina ova liga i nije bila toliko popularna, ali sada se svi veliki igrači dovode u vezu s njom.”

Kaka je na to dodao: “Mislim da će jednog dana vjerovatno se pridružiti MLS-u. Znam da to ovisi o puno stvari. Međutim, obojica su već izjavili da bi voljeli igrati ovdje, velika je mogućnost da se to i ostvari.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!