NaslovnicaVijestiLampard otkrio razlog zbog kojeg je Mourinho prodao De Bruynea 2014. godine

Lampard otkrio razlog zbog kojeg je Mourinho prodao De Bruynea 2014. godine

Jedan od najboljih igrača u Premier ligi, Kevin De Bruyne, sinoć je odigrao sjajnu utakmicu protiv svog bivšeg kluba, na kojoj je postigao pobjednički gol za Manchester City.

Lampard otkrio razlog zbog kojeg je Mourinho prodao De Bruynea

‘Građani’ su znali da im je potrebna pobjeda nakon što je Manchester United slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 4-0, a belgijski reprezentativac je golom u 67. minuti svom timu obezbijedio sva tri boda sa teškog gostovanja na Stamford Bridgeu.

Trener ‘plavaca’ Antonio Conte nakon utakmice je ostao impresioniran De Bruyneovom igrom.

“Ne znam šta se desilo u prošlosti, ali svakako govorimo o vrhunskom igraču, kompletnom igraču. On je tehnički dobar, brz i radi za tim. Kompletan igrač”, rekao je Conte za The Guardian.

[su_no1forfootball]

De Bruyne je napustio Stamford Bridge 2014. godine kada je otišao u Wolfsburg, u vrijeme kada je trener kluba bio Jose Mourinho.

Iako su mnogi navijači kluba bili protiv njegove prodaje, legendarni Frank Lampard je podržao tu odluku.

“Bilo je to teško vrijeme za njega. U klubu su igrali Eden Hazard, Oscar, a i Willian je tek stigao. De Bruyne nije bio tako dobar kao što je sada”, rekao je legendarni veznjak za BT Sport.

“Naravno, lako je sada postavljati pitanja zašto ga je klub prodao, ali on je otišao i postao igrač svjetske klase. On ima dobar pregled igre, dobar dribling, ali u tom trenutku se nije mogao izboriti za mjesto u timu. Imao je ambiciju, želio je napustiti klub i dokazati koliko je dobar.”

[su_premierleague]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!