NaslovnicaVijestiLavezzi: Francuska liga je smiješna!

Lavezzi: Francuska liga je smiješna!

Ekipa PSG-a je za vikend pobijedila Troyes sa ogromnih 9:0 i tako po četvrti put uzastopno osvojila titulu u francuskom prvenstvu, sa nevjerovatnih 25 bodova prednosti nad drugoplasiranim Monacom osam kola prije kraja sezone.

Francuska liga je smiješna!

Bivši igrač pariškog kluba Ezequiel Lavezzi, istakao je da mu je bilo teško da se motiviše dok je bio u klubu, zbog nekonkurentnosti drugih timova, koji ne mogu da se nose da vodećima.

Lavezzi je u februaru napustio klub sa Parka prinčeva i preselio se u daleku Kinu u ekipu Hebei China Fortune. Argentinac je otkrio kako mu je bilo vrlo dosadno igrati u Francuskoj zbog manjka konkurencije.

“Nikako mi se nije sviđala Ligue 1. Nisam uspio da pronađem motivaciju i to je istina. PSG je toliko jači od svi ostalih momčadi da uopće nisam uživao u utakmicama”, rekao je Lavezzi pa dodao:

“Italija je mnogo drugačija. Imate najmanje osam velikih utakmica u toku sezone, dok su u Francuskoj to samo dvije utakmice”, istakao je 30-godišnji Argentinac.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Lavezzi je također rekao da je doživio veliki pad forme otkad je došao u PSG iz Napolija 2012. godine i italijansku ligu zamijenio francuskom.

“Vrijeme je prolazilo, izgubio sam motivaciju, a samim tim vrlo brzo i mjesto u ekipi. Kada ste u klubu kakav je PSG, uvijek trebate da idete naprijed, što nije bio slučaj samnom. Izuzetak su bili nastupi u Ligi prvaka, gdje sam bio izuzetno motivisan”, zaključio je Lavezzi.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Carlo Ancelotti otkrio što mu je Pep Guardiola rekao nakon utakmice

0
Nakon dramatične utakmice i serije penala u Manchesteru, Real Madrid se izborio za prolazak u polufinale Lige prvaka, pridruživši se PSG-u, Borussiji i Bayernu. "Ovakva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!