NaslovnicaVijestiLavezzi najplaćeniji igrač na svijetu!

Lavezzi najplaćeniji igrač na svijetu!

Najplaćeniji igrač na svijetu, prema dokumentima do kojih je došao Football Leaks, je Ezequiel Lavezzi, reprezentativac Argentine i bivši igrač Napolija i PSG-a, a sada član kineskog Hebei China Fortunea.

najplaćeniji igrač

Najplaćeniji igrač na svijetu nije ni Cristiano Ronaldo, niti Lionel Messi, prema izvorima Football Leaksa, koji objavljuje “škakljive” detalje iz ugovora najvećih svjetskih zvijezda.

Iako je potpisao novi ugovor sa Real Madridom do 2021, po kojem će zarađivati 428 hiljada eura nedjeljno, te je time postao (odnosno, barem se tako dosad mislilo) najplaćeniji svjetski nogometaš, postoji neko ko zarađuje više od Portugalca, kojem će uskoro zvanično biti dodijeljena Zlatna lopta France Footballa (Ballon d’Or) za 2016. godinu.

Prema navodima Football Leaksa, najplaćeniji igrač na svijetu zarađuje nevjerovatnih 578.000 eura nedjeljno!

Saznanje da pomenuti nogometaš nastupa u kineskoj Superligi, neće biti veliko iznenađenje, pošto su klubovi iz najmnogoljudnije zemlje na svijetu očigledno spremni da preplate bilo kojeg iole kvalitetnijeg igrača koji je spreman da se zaputi na Daleki istok.

Brazilac Hulk trenutno zarađuje čak 375.000 eura u Shanghai SIPG, dok Graziano Pelle inkasira 305.000 europskih novčanica nedjeljno.

Međutim, to je “sića” u odnosu na zaradu Ezequiela Lavezzija, za kojeg se mislilo da je plaćen 469.000 eura nedjeljno, kako su prenijeli mediji, kada je Argentinac potpisao za Hebei.

No sada je otkriveno da Lavezzi, koji ima 31 godinu, zarađuje više od pola miliona eura.

Zaista nevjerovatna brojka, pogotovo imajući u vidu da Lavezzi nije postigao ni jedan gol u 10 nastupa u kineskoj Superligi protekle sezone.

Za igrača koji zarađuje više od Ronalda i Messija, te igra u daleko lošijoj konkurenciji, očekivao bi se barem gol po meču, te se navijači na Qinhuangdao Olympic Sports Center stadionu, zasigurno pitaju, i to s punim pravom, gdje je bačen toliki novac.

Hebei China Fortune sezonu je završio na skromnom sedmom mjestu, pa je tako ostao bez plasmana u kontinentalno takmičenje (AFC Liga prvaka).

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Premier liga oduzela bodove Nottingham Forestu

0
Premier liga je donijela odluku da kazni Nottingham Forest s oduzimanjem četiri boda na prvenstvenoj tablici zbog kršenja ligaških pravila koja su postavljena kako...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!