NaslovnicaVijestiLavezzi objasnio zašto je odbio Inter, Chelsea i Manchester United

Lavezzi objasnio zašto je odbio Inter, Chelsea i Manchester United

Ezequiel Lavezzi je otkrio da je odbio ponude Intera, Chelseaja i Manchester Uniteda kako bi se pridružio kineskoj Super ligi.

Lavezzi objasnio zašto je odbio Inter, Chelsea i Manchester United

Lavezzi je napustio Pari Saint-Germain u zimskom prijelaznom roku nakon što mu je istekao ugovor sa “Parižanma”, a u novom klubu zarađuje navodno oko 15 miliona eura po sezoni. Argentinac priznaje da se pridružio Hebei China Fortuneu kako bi postao dio projekta koji uključuje Jacksona Martineza, Ramiresa i Alexa Teixeiru, koji su također stigli u Kinu.

30-godišnjak je bio na meti nekoliko elitnih europskih klubova tokom perioda u francuskom prvaku PSG-u, ali se odlučio za azijsku kulturu i odlazak na Daleki istok.

“Mogao sam potpisati za Inter, Chelsea ili Manchester United”, izjavio je Lavezzi za francuski Canal+.

“Međutim, odlučio sam otići u Kinu. To je važan izbor u mojoj karijeri, siguran sam da ću se suočiti sa mnogim izazovima ovdje. Sviđa mi se projekat razvoja ovog kluba. To je ono što me je uvjerilo da dođem u Hebei, kao i financijski aspekt, naravno.”

“Također sam fasciniran kineskom kulturom, tako da je dolazak ovdje definitivno zanimljiv izazov.”

Bivši igrač Napolija priznaje da je reprezentativna karijera za njega skoro gotova nakon odlaska iz Europe, ali i dalje vjeruje da je napravio ispravnu odluku.

“Da, sa reprezentacijom je najvjerovatnije gotovo. Međutim, donio sam odluku da dođem ovdje i želim učiniti sve za svoj novi klub.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!