NaslovnicaVijestiLegenda Arsenala: Wenger je otišao zbog ovoga!

Legenda Arsenala: Wenger je otišao zbog ovoga!

Legenda Arsenala tvrdi da Arsene Wenger nije samoinicijativno napustio klub, već da je otišao voljom drugih.

“Nakon pažljivog razmatranja i razgovora sa klupskim čelnicima, osjećam da je pravo vrijeme za mene da odem na kraju sezone. Zahvalan sam klubu na prilici da vodim Arsenal tokom ovih svih godina.”

“Želim da se zahvalim navijačima, igračima, stručnom štabu i direktorima koji su napravili ovaj klub tako specijalnim”, rekao je Wenger.

[su_premierleague]

Većinski vlasnik Topnika Stan Kroenke je rekao da je ovo jedan od najtežih dana koje su imali otkako je on u Arsenalu.

“Ovo je jedan od najtežih dana koje sam imao otkada sam na ovom mjestu. Jedan od najvećih razloga što sam involviran u Arsenal je bio upravo Arsene i njegova posvećenost našem klubu. Uvijek ćemo mu biti zahvalni na svemu što je uradio za naš klub”, kazao je Kroenke.

>> Transfer glasine: Luis Enrique sa sobom u Arsenal dovodi i Messija, Milan kupuje reprezentativca Hrvatske, Bayern dovodi velikog brazilskog talenta

>> Arsene Wenger poručio upravi Arsenala tko bi ga trebao naslijediti

Nekadašnja legenda Arsenala Ian Right ne smatra da se rastanak između Arsenala i Arsenea Wengera desio onako kao što je predstavljeno. Nekadašnji napadač “topnika” misli da se dvije strane nisu razišle u mirnoj atmosferi.

Navijači Arsenala mjesecima ako ne i godinama kritikuju Arsenea Wengera i žele da mu vide leđa. Ta želja će im se konačno ispuniti, a u ranijim godinama francuski menadžer je uvijek nekako opstajao na klupi “tobžija”.

“Arsene Wenger je čovjek principa, iskrenosti i čovjek od integriteta. Zato sam ubijeđen da je on otpušten i da nije sam podnio ostavku” smatra Ian Right.

“Zbog svih uvreda koje su bile upućivane njemu, Arsene nikada ne bi otišao sam prije kraja ugovora. Ovo je tužna situacija, a pretpostavljam da nikada nećemo saznati ko je odgovoran jer će se odgovorni uvek sakrivati jedni iza drugih.

“Wenger je imao konferenciju za štampu na kojoj nije bilo ni nagovještaja ovoga, a sljedećeg dana je objavljeno da odlazi. U svakom slučaju on može da podigne glavu. Bez obzira kakvi su rezultati njega treba ispratiti kao pravu Arsenalovu legendu. Toliko mu dugujemo”, rekao je Right.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!